Consilierii locali de la Roşiorii de Vede şi-au mărit indemnizaţiile lunare

Luna august vine cu indemnizaţii mărite pentru consilierii locali de la Roşiorii de Vede, după ce în şedinţa de lucru de joi, 27 iulie, cei 18 de aleşi prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei au votat favorabil proiectul de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiei maxime pentru membrii Consiliului Local al municipiului.

Astfel, potrivit actului normativ votat favorabil de toţi cei 18 aleşi locali prezenţi la şedinţă, se stabileşte indemnizaţia maximă lunară de care beneficiază membrii Consiliului Local pentru participarea la numărul maxim de şedinţe de 10% din indemnizaţia lunară a primarului municipiului Roşiorii de Vede.

În acest sens, cum noua lege a salarizării stabileşte nivelul salariilor demnitarilor publici din administraţia centrală şi locală, potrivit prevederilor, salariul de bază brut al primarului Cîrciumaru Valerică este, de la 1 iulie, de 7 ori cuantumul salariului minim brut (de 1.450 lei). Cu alte cuvinte, salariul încasat lunar de Cîrciumaru Valerică a ajuns la 10.150 lei brut, iar consilierii locali vor încasa, lunar, 10% din acesta, respectiv 1.015 lei brut. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code