Consilier local de la Poeni, declarat incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii un nou lot de aleşi locali şi funcţionari publici incompatibili, printre care şi un consilier local de la Poeni, în cazul acestora fiind constatată starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă şi existenţa unei diferenţe nejustificate, între averea dobândită şi veniturile realizate.

Potrivit raportului inspetcorilor de integritate, Nae Badea, consilier local din partea PSD în cadrul Consiliului Local al comunei Poeni s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2016 – 08 iunie 2017, când a exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de şef serviciu în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (instituţie fără personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al comunei Poeni), încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia potrivit căruia „(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv.

“Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Rebedea Dumitru, Osalciuc Gheorghe şi Nae Badea nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code