Consilier local de la Drăgăneşti-Vlaşca, găsit incompatibil de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii un nou lot de aleşi locali incompatibili, printre aceştia şi Nicolae Mărgărit, consilier în cadrul Consiliului Local Drăgăneşti-Vlaşca. Potrivit raportului întocmit de inspectorii ANI, în perioada 15 septembrie 2014-1 iunie 2016, acesta a exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă pe postul de consilier personal al primarului comunei Drăgăneşti-Vlasca.

“În perioada 15 septembrie 2014 – 01 iunie 2016 a exercitat simulan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului comunei Drăgăneşti-Vlaşca, judeţul Teleorman (consilier personal al primarului), încălcând astfel dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c)  potrivit căruia „funcţia de consilier local […] este incompatibilă cu […] calitatea de […] angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv […]” şi art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia „alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.”, se arată în raportul ANI. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Intrebarea zilei says:

    Fostul primar care a fost primar trei legislaturi consecutive Bucur Petre si fostul secretar Mina Mihai acum promovat la Prefectura Alexandriei de ce nu sint trasi la raspundere si acestia in speta privind infractiunea consilierului personal al primarului fost ,Bucur Petre?

Leave a Comment

*

code