Politic

Conferinţă de presă PSD – Analiza primului tur de scrutin de la prezidenţiale

Ioan DUMITRESCU

Bisăptămânala conferinţă de presă a Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, din perioada de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, i-a adus la aceeaşi masă pe Victor Drăguşin, primarul municipiului Alexandria, coordonatorul de campanie, pe Adrian Ionuţ Gâdea, preşedintele Consiliului judeţean Teleorman, şi pe Timotei Stuparu, purtătorul de cuvânt.

Victor Drăguşin s-a arătat mulţumit de procentul de participare la primul tur de scrutin de 57% dintre alegători, dintre care 57,65% au votat pentru Victor Ponta, 23,21% au optat pentru Klaus Iohannis, 3,19 % au votat pentru Călin Popescu Tăriceanu, 4,81% pentru Dan Diaconescu. Victor Drăguşin a prezentat primăriile cconduse de primari ACL care au pierdut în faţa PSD: Botoroaga, Bujoru, Călmăţuiu de Sus, Cervenia, Ciolăneşti, Dideşti, Drăgăneşti de Vede, Fântânele, Frăsinet, Mavrodin, Mârzăneşti, Nanov, Năsturelu, Necşeşti, Peretu, Plopii Slăviteşti, Plosca, Săceni, Sfinţeşti, Smârdioasa, Tătărăştii de Sus, Trivale Moşteni, Troianu şi Viişoara. În favoarea lui Klaus Iohannis au votat cetăţenii din comuneleVârtoape, Suhaia, Moşteni, Mereni şi Buzescu.

La rândul său, Adrian Ionuţ Gâdea a precizat că votul din primul tur de scrutin a dovedit interesul pe care îl acordă românii pentru preşedinţie, precum şi faptul că votul respectiv a demonstrat că românii îşi doresc o schimbare şi un preşedinte care să unească. Preşedintele Gâdea a mai spus că Victor Ponta a scos un scor peste partid, în momentul de faţă fiind zece procente între Ponta şi Iohannis. Tot ca un câştig a fost prezentat şi faptul că la primul tur s-au prezentat mai mulţi tineri decât de obicei, mai mulţi alegători din mediul urban, şi mai mulţi cu studii superioare.

Timotei Stuparu a precizat că, în linii mari, ziua votului a fost una liniştită. A mai precizat că din 31 de primării cât mai are ACL-ul, 17 sunt de la PNL şi 14 de la PDL. A mai fost amintit faptul că în Colegiul rural al deputatului PNL Marin Almăjanu, doar patru localităţi au votat pentru candidatul ACL. În ceea ce priveşte suspiciunea de vot multiplu, Timotei Stuparu şi Victor Drăguşin au amintit faptul că există suspiciuni de vot multiplu în zona 100 din Alexandria şi Buzescu, precum şi la Botoroaga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.