Conferinţă de presă PSD/ Adrian Gâdea: “PSD Teleorman a mandatat parlamentarii PSD de Teleorman să voteze pentru această moţiune”

Conducerea PSD Teleorman s-a reunit luni, 19 iunie, în şedinţa Comitetului Executiv al organizaţiei judeţene pentru a discuta deciziile luate în cadrul şedinţelor Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar şi pentru a stabili care este poziţia PSD Teleorman în actualul context politic.

În cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte preşedintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu, precum şi primarii Victor Drăguşin, Nicolae Bădănoiu şi Valerică Cârciumaru, conducerea social-democrată de la nivelul judeţului Teleorman şi-a reafirmat sprijinul pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea şi a anunţat că organizaţia din judeţ şi-a însuşit deciziile luate la nivelul conducerii centrale, respectiv cea de retragere a sprijinului politic şi a excluderii din partid a premierului Sorin Grindeanu. De asemenea, Adrian Gâdea a precizat că parlamentarii PSD de Teleorman au fost mandataţi să voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

“Comitetul Executiv al organizaţiei PSD Teleorman, în cadrul căruia am discutat cu colegii tot ceea ce s-a discutat în cadrul şedinţelor Comitetelor Exexutive la nivel naţional şi vreau să vă mărturisesc că  toţi colegii, toţi cei care astăzi au avut poziţii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de atitudinea celor doi foşti colegi Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, transmiţându-le în acelaşi timp şi mesajele colegilor noştri, membrilor de partid din teritoriu, şi, sigur, în urma discuţiilor de astăzi, Comitetul Executiv a adoptat şi două rezoluţii. Prima rezoluţie se referă la sprijinul şi la însuşirea deciziilor luate de către Comitetul Executiv Naţional, aceea de retragere a sprijinului politic, excluderii din partid şi introducerea moţiunii de cenzură şi a doua rezoluţie este aceea prin care organizaţia PSD Teleorman a mandatat parlamentarii PSD de Teleorman să voteze pentru această moţiune şi, sigur, în unanimitate, organizaţia şi-a reafirmat sprijinul pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea. Sincer, sunt şocat de atitudinea lui Sorin Grindeanu (…) Practic, să spui că nu te interesează Comitetul Executiv, să-i sfidezi pe toţi cei care fac parte din Comitetul Executiv, să părăseşti sala e o chestiune care nu face altceva decât să demonstreze că, de fapt, a început să-şi pună în practică propria agendă. (…) Aseară a mai avut loc o întâlnire, la care au participat toţi parlamentarii PSD, preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD şi toţi parlamentarii ALDE, iar toţi aşteptau să vină ziua de miercuri pentru a pune punct acestui balamuc provocat de aceşti băieţi care au demonstrat că au o altă agendă şi ne-au demonstrat că au pus, înaintea intereselor cetăţenilor şi înaintea intereselor partidului, interesele personale şi agenda personală”, a declarat Adrian Gâdea.

Despre nerespectarea Programului de guvernare a vorbit şi primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin. Potrivit edilului, Programul de guvernare este grav afectat, iar multe dintre măsurile stabilite nu au fost puse în practică în cele şase luni scurse de la preluarea mandatului de către Sorin Grindeanu.

“Programul de guvernare este grav afectat acum, în momentul în care vorbim, iar dacă Comitetul Executiv a apreciat că nu se mai poate continua cu Sorin Grindeanu, ei au avut elementele din acel raport de evaluare şi nu vreau să dau decât două – Fondul Naţional Suveran de Dezvoltare şi Investiţii reprezenta instituţia publică, cu ghilimelele de rigoare, care alimenta cu aproape 40% fondurile necesare pentru Programul de guvernare, inclusiv creşterile de salarii şi de pensii. Suntem la jumătatea anului şi Sorin Grindeanu nu a făcut niciun demers pentru a da curs solicitărilor miniştrilor de resort, iar al doilea lucru, Codul Fiscal nu poatre fi modificat decât în primul semestru al unui an, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018 el trebuia să fie supus aprobării Parlamentului până la 30 iunie. Nu s-a făcut nimic în acest sens”, a spus Victor Drăguşin referitor la subiect. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code