Eveniment

Conducerea Liceului Tehnologic nr. 1 (Rulmentul) Alexandria va fi schimbată

Liceul RulmentulMonica DUMITRESCU

Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria va avea începând cu anul şcolar 2014-2015 o nouă conducere. Atât diectorul Iuliana Stancu, cât şi directorul adjunct Florin Ştefan vor fi înlocuiţi în perioada imediat următoare. Oficial, motivul schimbării celor doi directori priveşte rezultatele slabe obţinute de elevii liceului la examenul de Bacalaureat, dar şi calitatea slabă a managementului unităţii de învăţământ în ultima perioadă. Întâmplător, sau nu, ambii directori care vor fi înlocuiţi sunt cunoscuţi membri ai Partidului Naţional Liberal, ieşit de la guvernare după ruperea USL.

Potrivit unor surse, cel care va fi numit în funcţia de director al acestui liceu va fi Bogdan Doncea, profesor de religie şi în acelaşi timp consilier local din partea Partidului Social Democrat în Consiliul local al municipiului Alexandria. Pentru postul de director adjunct, cel mai vehiculat nume este Emil Dima, profesor de sport în cadrul liceului, care a mai ocupat această funcţie cu ceva timp în urmă.

Schimbările în conducerea unităţilor de învăţământ din Teleorman înaintea începerii noului an şcolar nu se vor opri aici, potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, aproximativ 25 de directori şi directori adjuncţi din şcolile teleormănene vor fi înlocuiţi, unii pentru că şi-au dat demisia sau vor ieşi la pensie, alţii pentru că în cursul ultimului an au avut o activitate managerială nesatisfăcătoare.

La această dată niciunul din cei 197 de directori şi directori adjuncţi din şcolile teleormănene nu ocupă funcţia prin concurs, toţi fiind numiţi cu delegaţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru o perioadă de un an. Mandatele tuturor directorilor expiră la sfârşitul acestei luni. Majoritatea vor rămâne însă în funcţii şi în anul şcolar viitor, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean urmând să le prelungească mandatele pentru încă un an.

One Comment

  1. Asta mai lipsea, ca un „profesor” de religie să fie director de liceu!!! Alţi profesori nu mai există în liceul respectiv????

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.