Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Conducerea ISJ Teleorman, în videoconferinţă cu ministrul Educaţiei. Manualele şcolare şi modificarea Legii educaţiei, printre temele abordate

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman au participat joi, 5 octombrie, la o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pe agendă fiind trecute Legea educaţiei naţionale, Legea manualului Şcolar, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, Manuale şi auxiliare şcolare, dar şi Aplicaţia SIIIR.

Ministrul Liviu Pop a transmis în teritoriu că de săptămâna viitoare vor putea fi comandate manualele de matematică pentru clasa a V-a, după ce contestaţia la licitaţie a fost respinsă. El a mai adăugat şi că, peste cel mult cinci săptămâni, toţi elevii vor avea pe bănci toate manualele.

În ceea ce priveşte Regulamentul de organizare şi funcţionare a şcolilor, ministrul Educaţiei a reiterat faptul că telefoanele mobile sunt interzise în timpul orelor atât pentru elevi, cât şi pentru profesori, excepţie făcând situaţiile în care acestea pot ajuta la desfăşurarea orelor.

Mai mult, Liviu Pop a transmis şi că noţiunea de elevu de serviciu pe şcoală ar trebui să dispară.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze şi că se va ocupa de demersurile necesare pentru ca, de anul viitor, salariile profesorilor să ajungă direct la şcoli şi nu în bugetul primăriilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code