Conducerea IPJ Teleorman, la ora bilanţului

Comisarul şef de poliţie Valentin Dumitraşcu, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, alături de care s-au aflat cei doi adjuncţi, comisarul şef de poliţie Tudorel Pieleanu şi comisarul şef de poliţie Petre Sandu, a prezentat bilanţul activităţii instituţiei pe anul 2017, în cadrul unei conferinţe de presă marţi, 30 ianuarie.

“Cu toate că anul 2017 a fost un an dificil, în care problemele generate de resursele limitate în raport cu pensionările serioase de personal au fost surmontate printr-un efort substanțial al efectivului, reușindu-se menținerea trendului descendent al criminalității, în diferite domenii de activitate, precum infracționalitatea sesizată, infracționalitatea de mare și mică violență, infracționalitatea rurală și prin aceasta o îmbunătățire a siguranței publice în județul Teleorman”, a precizat inspectorul şef al IPJ Teleorman.

Potrivit şefului IPJ Teleorman, pe parcursul anului trecut, pentru promovarea siguranţei publice şi ajutorarea comunităţii, au fost organizate şi desfăşurate, 1.312 acţiuni cu efective mărite şi peste 2.400 de controale directe, în cadrul cărora au fost descoperite 1.296 de infracţiuni, din care 1.069 în flagrant.

“Cu ocazia activităţilor s-au înregistrat 2.976 de controale şi verificări la sistemele de pază, au fost aplanate 2.713 de stări conflictuale şi s-au confiscat  bunuri şi numerar în valoare de 118.000 de lei, 96 de arme de foc, 569 de bucăți muniție, 287 de kilograme articole pirotehnice și 170 de mc material lemnos, cantităţi însemnate de metale feroase şi neferoase.  În urma activităţilor poliţieneşti, s-au aplicat  41.175 de contravenţii în valoare totală de 14.495.000 de lei”, a mai precizat comisarul şef de poliţie Valentin Dumitraşcu.

În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, considerată obiectiv prioritar pentru Poliţia Română, în anul 2017 a fost derulat Programul  naţional de prevenire a criminalităţii stradale în sistem integrat.

“Din analiza dinamicii infracționalității stradale în anul 2017, comparativ cu anul 2016, a reieșit faptul că la nivelul județului Teleorman, numărul infracțiunilor sesizate s-a menținut constant, fiind înregistrate 289 de infracțiuni, îndreptățindu-ne să credem că obiectivele de consolidare a siguranţei publice s-au realizat. (…) Semnificative sunt diminuările la infracţiunile de furt, unde înregistrăm o scădere cu 12% față de anul 2016, în cadrul acestora sustragerile din locuinţe se reduc cu 3 infracțiuni, sustragerile din societăți comerciale scad cu 35% iar cele de tâlhărie scad cu 3 infracțiuni, fiind înregistrate 12 astfel de fapte. Infracțiunile de distrugere scad cu 17% față de 2016”, a adăugat inspectorul-şef al IPJ Teleorman.

 

29 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere anul trecut

 

Creşterea numărului de autovehicule şi indisciplina în trafic au dus, în anul 2017, la o intensificare continuă a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale, în zonele preorăşeneşti şi în centrele urbane. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost traversare neregulamentară a pietonilor, viteza neadaptată la condițiile de drum, alte preocupări care distrag atenţia şi pietonii care circulă pe partea carosabilă.

Pe parcursul anului 2017, la nivelul judeţului Teleorman, s-au produs 89 de accidente rutiere grave, în care şi-au piedut viaţa 29 de persoane.

“Rezultatele acțiunilor pe linie de rutieră s-au materializat în înregistrarea a 873 de infracțiuni și constatarea a 23.525 de contravenții la OUG 195/2002 și 702 la alte acte normative. În perioada de referință, au fost reținute 2.504  de  permise în vederea suspendării dreptului de a conduce și retrase 806 de certificate de înmatriculare”, a completat comisarul şef de poliţie Valentin Dumitraşcu. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code