Condamnare cu închisoare pentru fostul șef al Poliției Rutiere Teleorman

Curtea de Apel Bucureşti a dat joi, 29 martie 2018, sentinţa în dosarul în care Dănuţ Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul I.P.J. Teleorman la data faptelor, a fost acuzat de trafic de influență, luare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la infracțiunea de favorizarea făptuitorului, iar Toma Ovidiu Carmen, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman la data faptelor, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi influențarea declarațiilor.

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Teleorman, Dănuţ Dobre a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul procuror Ovidiu Toma a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi şi Iliuţă Costel, la 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de cumpărare de influenţă, Ovedenie Nelu, la opt luni închisoare cu suspendare şi la 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Alexandria sau primăriei Videle.

Ovidiu Toma, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman la data faptelor, și comisarul Dănuț Dobre, șef al Serviciului Poliției Rutiere Teleorman la data faptelor, au fost trimiși în judecată, la începutul anului 2016, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar instrumentat de procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, Costel Iliuță, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto și Înmatriculări Teleorman, şi Nelu Ovedenie, asociat al unei societăți comerciale, la data faptelor, acuzați de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Sentinţa nu este definitivă şi are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

4 Comments

  1. Evrica!!!!.ce fapta mareata pt.scenaristi …chiar in saptamana patimilor poate neuroni lorva functiona pt.lucru de 2 bani care l au inscenat…2 oameni cu experienta profesionala ..care nu au palate nici masini de fite.ati aruncat cu noroi….va bucurati ???.pai de pastele asta si anu in curs .decat bucuria asta sa o aveti . Turnatorilor rusinica… .asa cad oameni nevinovati in sitoatii similare pt.fapte de nimic ca si oamenii care au fc.scenariu .tot de nimic .sa aveti sarbatori de ….cosmar turnatorilor.

Leave a Comment

*

code