Eveniment

Concursurile pentru posturile de conducere din învăţământ, amânate pentru la anul

Monica DUMITRESCU

Ultimul concurs pentru ocuparea posturilor de directori ai unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost organizat în 2008, iar pentru posturile de inspectori şcolari în 2006. Aşa se face că, la această dată, în Teleorman, ca de altfel în toată ţara, niciunul dintre posturile de conducere din învăţământul preuniversitar nu este ocupat prin concurs. Programate încă din toamna anului trecut, concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământ au tot fost amânate. Ultima promisiune a ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, dă ca dată de începere a organizării concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământ, ianuarie 2015, aşa încât până la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere din sistemul de educaţie să fie ocupate prin concurs.

Primele concursuri organizate începând cu ianuarie 2015 vor fi cele pentru ocuparea funcţiilor de inspectori şcolari, inspectori şcolari generali şi inspectori şcolari generali adjuncţi, apoi vor urma concursurile pentru posturile de director şi director adjunct din licee, iar în final vor fi organizate concursuri pentru funcţiile de conducere din şcoli, grădiniţe, cluburi şcolare şi sportive.

Până atunci, directorii unităţilor de învăţământ vor fi numiţi cu delegaţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, pentru majoritatea directorilor aflaţi la această dată în funcţie va fi prelungită delegaţia şi pentru anul şcolar viitor. 25 din cei 197 de directori şi directori adjuncţi din şcolile teleormănene vor fi însă schimbaţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.