Eveniment

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Centrului Cultural se repetă pentru a patra oară

Carmen Dumitrescu

Ocuparea postului de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman a devenit deja un demers imposibil. Şi asta pentru că, potrivit noilor criterii de ocupare a funcţiei de director al instituţiei, foarte puţini oameni din Teleorman mai pot avea curajul de a intra în luptă. Nici proiectul de management nu este chiar cea mai facilă dintre sarcini şi, în plus, cei care doresc să candideze pentru ocuparea postului trebuie să aibă studii de specialitate în domeniul artistic, fapt care restrânge foarte mult cercul de persoane care s-ar putea încadra în criteriile stabilite de la Centru.

Aceste dificultăţi s-au dovedit a fi de netrecut până în prezent şi iată că am ajuns deja la cea de-a patra rundă a concursului pentru ocupaea poziţiei principale din cadrul Centrului Cultural Teleorman. Desigur, programul concursului a fost stabilit prin hotărârea consilierilor judeţeni, chiar dacă, şi acum şansele ca postul să fie ocupat sunt destul de mici, pentru că se intuieşte înscrierea la concurs a candidaţilor din trecut. Mai mult, lucrurile se complică acum, pentru că nota minimă de trecere nu mai este 7, ci 8 iar până acum proiectele de management nu s-au ridicat, ca valoare, nici măcar la nivelul minim stabilit de lege.

Oricum, până pe data de 21 martie, cei interesaţi de ocuparea acestui post sunt aşteptaţi la Consiliul Judeţean Teleorman, pentru a se înscrie la concurs şi pentru a-şi depune dosarele. Până pe data de 31 martie, comisia de evaluare va analiza dosarele şi vor stabili dacă candidaţii înscrişi în concurs îndeplinesc toate criteriile legale pentru a participa la această competiţie. În cazul celor care vor îndeplini criteriile stabilite prin lege, evaluarea proiectelor de management va avea loc pe data de 31 martie iar pe data de 1 aprilie, comisia de evaluare a candidaţilor va face cunoscute rezultatele. Cei nemulţumiţi de evaluare au ulterior, între 2 şi 4 aprilie posibilitatea de a contesta rezultatele.

Din ceea ce cunoaştem, însă, până în prezent, Consiliul Judeţean Teleorman a trimis adrese la nivel central, pentru a explica faptul că noile criterii de înscriere la concurs sunt extrem de restrictive şi că la nivelul judeţului nostru se întâmpină dificultăţi serioase pentru ocuparea postului.

Pe de altă parte, faptul că Elena Popa este doar manager interimar nu e unul foarte încurajator pentru îmbunătăţirea activităţii Centrului, în contextul în care aceasta nu poate decât să ţină situaţia actuală sub control, dar nu are autoritatea necesară pentru a îmbunătăţi performanţele instituţiei. De aceea, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Teleorman au mărturisit că speră ca lucrurile să se schimbe, odată cu modificarea condiţiilor de participare, pentru că numai astfel se poate ajunge, în sfârşit, la rezolvarea unei situaţii care se prelungeşte în mod nefericit încă de la plecarea lui Timotei Stuparu, fostul manager al Centrului Cultural, în Senatul României.

One Comment

  1. ,,,,ROG C,J,TELEORMAN sa urgenteze numirea unui OM,
    care INDRAGESTE FOLCLORUL TELEORMANEAN,ca sa avem cu
    cine COLABORA,ppentru ca se pierd valor culturale
    UNICAT in tara si in lume,,,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.