Eveniment

Concursul “În lumea poveştilor”, ediţia a VII-a, şi-a desemnat câştigătorii

Marţi, 26 mai, în sala mare de lectură a Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” din Alexandria a avut loc ediţia a VII-a a concursului adresat preşcolarilor, “În lumea poveştilor”. În concurs s-au înscris trei grădiniţe din Alexandria, respectiv Nr. 2, Nr. 4 şi Nr. 6, reprezentate de educatoarele Cristiana Barbu, Diana Sovărăşteanu şi Alina Dociu. Concursul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman, cu spijinul Consiliului Judeţean Teleorman, cel care a oferit şi premiile câştigătorilor şi a avut un regulament bine stabilit format din patru probe, de prezentare costum, de desen, de interpretare şi o probă comună pe echipe, cea de cunoştinţe. De altfel, de la cele trei grădiniţe au participat câte cinci copii care au format câte o echipă, iar pe parcursul concursului grădiniţele nu au avut voie să schimbe copiii.

La proba de costum s-a impus ca participanţii să fie costumaţi în diferite personaje, la alegerea fiecărui concurent, fiind acordate premii, pentru costume, cât şi pentru prezentarea personajului pe care l-a reprezentat fiecare preşcolar.

La proba de desen, s-au acordat premii pentru desenele în creion sau acuarelă, realizate în cadrul orelor de desen, cât şi pentru desenele realizate la faţa locului de către un preşcolar delegat de echipă. Proba de interpretare a constat în recitarea unei poezii sau prin interpretarea unui rol de către un preşcolar delegat de echipă.

Cea de a patra probă a concursului s-a adresat echipelor şi a constat în testarea cunoştinţelor celor mici prin adresarea a câte cinci întrebări fiecărei echipe din poveştile “Sarea în bucate” de Petre Ispirescu; “Fata Uncheşului” de Dumitru Stăncescu; ”Doi feţi cu stea în frunte” de Ioan Slavici; “Zâna apelor” basm grecesc şi “Un pitic şi un ibric” de Marta Cozmin. Echipa cu cele mai multe răspunsuri corecte a fost desemnată câştigătoare. În acest caz, toate echipele au răspuns corect, cele trei grădiniţe primind, fiecare, premiul I.

În final, câştigătorii desemnaţi de juriul format dintr-un reprezentant al Consiliului Judeţean Teleorman, un reprezentant al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” şi un cadru didactic de educaţie plastică au fost: proba de costum, locul   I – Păunică Bogdan, Grădiniţa nr.2 Alexandria; locul al II – lea – Costea Maria, Grădiniţa nr.6 Alexandria; locul al III- lea, – Ene Denis, Grădiniţa nr.4 Alexandria şi “Cel mai ingenios costum”: Luţă Maria, Grădiniţa nr.2 Alexandria.

Proba de prezentare personaj a fost câştigată de locul I –   Popescu Elena, Grădiniţa nr.6 Alexandria; locul al II- lea – Băduţ Rareş, Grădiniţa nr.6 Alexandria; locul al III- lea – Vătui Adrian, Grădiniţa nr.2 Alexandria şi “Cea mai spectaculoasă prezentare” – Olteanu Radu, Grădiniţa nr.2 Alexandria. La proba de interpretare s-au evidenţiat Andrei Ologeanu ocupantul locului III, Bogdan Păunică, locul II şi Alexandra Maringel – locul I. La proba de desen locul I a fost ocupat de preşcolarii Bianca Nae şi Anelise Trifan; locul II le-a revenit preşcolarilor Alexandra Maringel şi Andra Ţepuş, iar locul III a fost obţinut de preşcolarii Andrei Stancu şi Andreea Stăncioi. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.