Concursul “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască” şi-a desemnat câştigătoarele celei de-a X-a ediţii

14 cozonaci şi 4 păşti au intrat în cea de-a X-a ediţie a concursului “Cel mai bun cozonac de casă. Cea mai bună pască”, organizat, anual, de Primăria Alexandria, înaintea sărbătorilor Pascale.

Competiţia s-a desfăşurat la Clubul Pensionarilor din incinta Casei de Cultură Alexandria, vineri, 30 martie 2018, iar produsele din concurs au fost analizate de un juriu format din specialişti în industria alimentară, dar şi din câştigătoarele ediţiei precedente.

Membrele juriului au ţinut cont, în desemnarea produselor câştigătoare, de mai multe criterii, respectiv aspectul exterior al produselor, aspect în secţiune (miezul şi umplutura), miros şi gust.

La secţiunea “Cozonac”, pe locul I s-a clasat Gina Izabela Picu, pe locul al doilea, Anghelina Păunică, iar pe locul al treilea, Maria Păscuţ, în timp ce, la secţiunea “Pască”, pe locul I s-a clasat Maria Păscuţ, pe locul al doilea Angela Priminescu, iar pe locul al treilea Ioana Manea.

Din secretele unei reţete reuşite a dezvăluit câştigătoarea locului I la “pască” şi în acelaşi timp a locului III la “cozonac”.

“Fac de mult timp cozonac şi îmi doream tare mult să iau locul I. De data asta am câştigat la pască şi mă bucur. E mult de muncă, în primul rând e nevoie de căldură şi de dragoste. Trebuie să fii binedispus şi să ai toate ingredientele necesare şi de bună calitate. De sărbători fac tot timpul cozonaci în casă; soţul meu mănâncă unul aşa cald, de-abia scos din cuptor. Cozonacul este o prăjitură specială la noi în casă. La mine, ingredientul secret cred că este făina, dar e nevoie în primul rând de o temperatură potrivită în casă. Reţeta de pască este de pe internet, dar am mai schimbat din ingrediente, am mai combinat, am mai redus din cantităţi… Este o reţetă originală aş putea spune”, a spus Maria Păscut.

Premii şi diplome au primit toate doamnele care au intrat în competiţie, acestea fiindu-le înmânate de viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan. Şi, dacă pentru participare au fost acordate premii constând în produse alimentare (ingrediente pentru prepararea cozonacilor), Premiul I a fost în valoare de 200 de lei, Premiul al II lea a fost în valoare de 150 de lei, în timp ce Premiul al III-lea a fost în valoare de 100 de lei (atât pentru cozonac, cât şi pentru pască). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code