Politic

Concurenţă acerbă pentru funcţii în PDL Teleorman

titirisca1Carmen Dumitrescu

După cum ştim, marţi, 26 noiembrie, la Casa de Cultură, democrat-liberalii îşi vor alege noua conducere. Chiar dacă şi PDL merge pe acelaşi şablon cu al celorlalte partide din Teleorman, mizând pe un singur candidat la funcţia principală de conducere, se poate totuşi constata că în privinţa funcţiilor inferioare celei de preşedinte, concurenţa este ceva mai mare. Astfel, potrivit liderului Organizaţiei PDL Alexandria, Florin Titirişcă, la aceste alegeri îşi vor încerca norocul şi îşi vor testa popularitatea în partid un număr important de candidaţi.

Ca atare, pentru funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene vor candida 23 de persoane pentru 8 poziţii. Dacă, de regulă, cei care se înscriu au în prealabil discuţii cu membri ai organizaţiei şi obţin promisiunea susţinerii prin vot, e lesne să ne dăm seama că la nivelul acestei organizaţii, grupurile de interese sunt numeroase, ceea ce va duce la emoţii mai mari pentru candidaţi, dar şi la o dificultate mai mare de numărare a voturilor. În ceea ce priveşte funcţia de secretar general adjunct, aici vor fi 5 candidaţi pentru 2 locuri, raportul concurenţial păstrându-se acelaşi ca şi în cazul aspiranţilor la una dintre cele 8 funcţii de vicepreşedinţi.

În organigrama partidului mai sunt prevăzute 8 locuri de secretar executiv, funcţii care au antrenat intrarea în luptă a 18 candidaţi, fiecare convins de faptul că are o şansă la câştigarea poziţiei dorite. De asemenea, pentru postul de trezorier, singurul din organizaţie, se vor lupta 3 candidaţi. În consecinţă se poate trage concluzia că, în general, cam pentru fiecare funcţie din structura de conducere judeţeană a PDL sunt mai mult de două persoane care cred că o pot obţine. Desigur, candidatul unic pentru funcţia de lider al organizaţiei mai conferă opiniei publice nişte repere certe, fiind clar faptul că Niţulescu va depăşi etapa interimatului în partid şi îşi va vedea realizat visul de a redeveni liderul ales al democrat-liberalilor teleormăneni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.