Eveniment

Concertele organizate în cinstea Zilei Naţionale au ţinut în frig sute de alexăndreni

concerteleCarmen Dumitrescu

Ziua Naţională a fost una extrem de friguroasă la Alexandria, dar temperaturile extrem de scăzute n-au constituit un impediment de nedepăşit pentru oamenii urbei. Vinul fiert, dar şi căldura sufletească i-au ţinut pe alexăndreni ore în frig şi chiar în ploaie la concertele care dedicate Zilei Naţionale, susţinute de artiştii invitaţi de Centrul Cultural Teleorman pentru celebrarea acestui moment important pentru conştiinţa românilor de pretutindeni. Astfel, puţin după orele 16.00, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a început un concert extraordinar de muzică populară susţinut de Ansamblul “Burnasul” şi invitaţii săi, un concert derulat sub bagheta excepţionalului dirijor Adrian Grigoraş. Cântece patriotice au însufleţit audienţa, care a cântat odată cu interpreţii şi au încins hore pentru a se încălzi. Mariana Ionescu Căpitănescu şi Daniela Condurache au încântat alexăndrenii prezenţi cu melodii care le-au amintit de spiritul românesc, care nu moare niciodată, graţie conservării tradiţiilor populare autohtone.

Apoi, de la orele 18.00, alexăndrenii mai tineri au avut prilejul de a se distra, de această dată cu muzica celor de la “Haiducii”, dar şi cu Andreea Bănică şi Alex Velea, aceştia reuşind să anime publicul, care a rămas la evenimente până la finalul ultimului recital. Vinul fiert a curs în valuri şi toţi cei care au dorit să se încălzească au avut posibilitatea de a savura porţii însemnate de băutură, ceea ce explică până la urmă şi entuziasmul constant al publicului, dar şi rezistenţa lui la frig şi ploaie.

Momentul retragerii cu torţe a detaşamentului de onoare a fost unul realmente impresionant şi, deşi o mare parte a publicului de la concerte plecase deja, cei rămaşi au fost de-a dreptul marcaţi de eleganţa şi cadenţa impecabilă a detaşamentului de onoare, care i-a făcut pe mulţi să fie mândri de valorile patriei lor. Imediat a început un foc de artificii, care a durat minute bune şi a lăsat celor prezenţi sentimentul că întreaga zi a avut un aer festiv, care a meritat efortul de a sta ore întregi pe un frig cumplit, dar şi într-o atmosferă caldă, dată de dorinţa oamenilor de a fi alături de ceilalţi în virtutea valorilor comune ce îi unesc dintotdeauna.

Remarcabilă a fost prezenţa populaţiei tinere a oraşului la concertele populare din prima parte a serii, dar şi entuziasmul lor de a marca Ziua Naţională în felul lor, purtând însemne ale apartenenţei la ţara lor în moduri dintre cele mai ingenioase. Şi dincolo de toate controversele care au apărut la nivelul organizatoric al evenimentului, trebuie spus că atitudinea acestor tineri a făcut ca întreaga desfăşurare de forţe să merite şi să ne facă să sperăm că vor fi şi ani mai inspiraţi din punct de vedere al invitaţilor şi al conceperii manifestărilor dedicate acestei zile atât de importante pentru conştiinţele fiecăruia dintre noi.

One Comment

  1. totula fost ok
    multumiri organizatorilor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.