Politic

Comunicat de presă senator PNL Eugen Pîrvulescu: Împotriva ruperii României

În timp ce România se luptă cu pandemia, PSD și UDMR au atentat mișelește la Statul Român național, unitar și indivizibil.
Teritoriul României este nealienabil spune Constituția României la Articolul 2.

Adoptat tacit în Camera Deputaților, proiectul de lege privind Statutul autonomiei Ținutului Secuiesc a primit, miercuri, raport negativ în Comisia de administraţie a Senatului.

Așa cum era normal, în favoarea raportului de respingere au votat 8 senatori, singurul vot împotrivă a fost cel acordat de senatorul UDMR Cseke Attila.

Reacția virulentă a președintelui României, Klaus Iohannis, despre proiectul privind Autonomia Ținutului Secuiesc, este pe deplin justificată și îndreptățită, la adresa unor lideri politici care se dovedesc a fi iresponsabili.

PNL solicită imperativ PSD-ului să pună în dezbatere și să supună votului respingerea la Senat, a acestui proiect nociv, anticonstituțional.

Atât eu, cât și colegii mei senatori liberali vom vota pentru respingerea proiectului, consecvent cu pozițiile avute și în alte momente pe proiecte similare.

Fără niciun dubiu PSD a ținut legea respectivă la sertar cu scopul de a fi adoptată tacit, iar complicitatea acestui partid este cât se poate de evidentă.

Nu putem accepta un proiect de lege care încalcă flagrant Constituția, menit să cultive iresponsabil un curent de gândire radical în comunitatea maghiară, contraproductiv și ilogic.

Totodată, consider că este  foarte grav ca problemele națiunii să fie hotărâte de majoritatea toxică PSD-istă, care acționează împotriva României și împotriva românilor.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

One Comment

 1. ONSERVATOR

  Parlamentarii rostesc și semnază jurământul de credință faţă de ţară şi popor, cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie.
  “ JUR să apăr Constituția, legile țării și democrația!”
  Textul jurământului prevăzut de lege include formula: “Aşa să mă ajute Dumnezeu” sau formula: “Jur pe onoare şi conştiinţă”..
  Parlamentarii plătiți regeste in 2019, cu minim 122.000 lei/an, pentru 229 ore lucrate în plen și 36 ore în sedințele comune ale Parlamentului, echivalent 5 saptămâni pentru alți angajati, sunt «dumnezei» pe pământ.
  Constituția si legile țării sunt pentru « muritori»!
  Parlamentarii au imunitate, deci…
  Din păcate pentru Opoziție , «muritorii » au găsit răspunsul în Biblie :
  “ Ei trebuie să îşi amintească faptul că, sunt muritori şi, în cele din urmă, vor trebui să Îi dea socoteală lui Dumnezeu, pentru felul în care au folosit acea autoritate.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.