Politic

Comunicat de presă PNL Teleorman / S-a decis taxarea drastică a pensiilor speciale

Zi istorică pentru România. Pensiile speciale au fost taxate drastic de parlamentari, prin vot covârșitor, în situația în care eliminarea acestora a fost respinsă la Curtea Constituțională.

Proiectul legislativ privind impozitarea pensiilor speciale, cu 85 la sută, a fost adoptat, joi, 18 iunie, în Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, cu  307 voturi “pentru” și numai un vot împotrivă.

Potrivit proiectului de lege adoptat în Parlament, impozitul se va aplica pentru toate categoriile de pensionari “speciali”, inclusiv  pentru magistrați, polițiști, militari și parlamentari.

Președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, susține că a votat PENTRU taxarea drastică a pensiilor speciale destinate și parlamentarilor, întrucât, potrivit acestuia, măsura se impunea pentru a se diminua inechitățile sociale, atât de evidente.

Totodată, senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu, consideră că Parlamentul a decis ceea ce era normal, firesc și oportun, ceea ce electoratul aștepta de la clasa politică, și îndeosebi de la PNL, și-anume să primeze principiul contributivității, respectându-se, astfel, și decizia CCR.

Prin adoptarea acestui proiect legislativ, PNL a demonstrat, încă o dată, că promisiunile nu sunt vorbe goale, astfel încât proiectul recent adoptat în Parlament va ajunge pe masa președintelui României, spre promulgare.

One Comment

 1. Observator

  Vina o poarta cel care oferă și nu cel care primește!

  Cine a “oferit’ sau cine a stabilit aceste niveluri de pensii speciale și beneficiile salariale ale bugetarilor ‘ speciali’?!
  Cetățenii ‘Speciali’ sau parlamentarii?
  Parlamentul este vinovatul de serviciu!
  Parlamentarii au votat niveluri de salarii intre 5.000–18.000 de euro/luna : șefilor instituțiilor bugetare, șefilor agențiilor de stat, șefilor unor companii de stat, majoritatea pe pierderi, șefilor băncilor de stat, șefilor Curții de Conturi, ASF, BNR, etc.
  Deci, PSD & Co să răspundă în faţă cetățenilor, pentru măsurile populiste din ultimii ani!

  În concluzie, tot la parlamentari trebuie “să umblăm” – pe cetățenii speciali degeaba îi înjuram!
  Ati votat legi pentru cetățeni speciali, iar acum ne aruncați praf în ochi!
  Prin adoptarea acestui proiect legislativ, PARLAMENTARII au demonstrat, încă o dată, că promisiunile SUNT vorbe goale!
  CCR vă va Răspunde: taxarea sau impozitarea peste 50% este neconstituțională!
  Exista o decizie a CEDO care spune că un procent mai mare reprezinta confiscare mascată și este interzisă!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.