Politic

Comunicat de presă / PNL nu face jocul adversarilor politici

Pe fondul noilor măsuri de relaxare socială, prelungirea stării de alertă este necesară pentru a putea gestiona mai departe pandemia de coronavirus și a putea proteja populația.

Din sfera politicului, doar pesediștii se comportă precum “Gică-contra”, dând dovadă de o crasă inconștiență, prin a susține că nu se mai impune prelungirea stării de alertă. Aceasta în situația în care nu avem o scădere a numărului de îmbolnăviri, ci din contră, în ultima săptămână, trend-ul a fost unul crescător, ajungând la 1.520 de persoane infectate, și prin apariția în țară a noi focare de infecție.

În plus, se menține încă posibilitatea de transmitere comunitară a virusului, potrivit specialiștilor, iar orice pas greșit ne-ar putea costa scump.

De aceea trebuie să fim precauți, pentru că ceea ce contează acum este doar sănătatea românilor, nu populismul deșănțat cu care defilează politic PSD, expunând, în mod inconștient, populația la infectarea cu acest virus.

Este o naivitate și o dovadă de iresponsabilitate să crezi că nu se mai impune prelungirea stării de alertă, punând mai presus interesul politic și cel material, decât sănătatea românilor. Nu ne permitem să ne înecăm prostește la mal, riscând să plătim foarte scump dacă revenim dintr-o dată la situația de dinaintea apariției virusului.

Unele măsuri elementare trebuie continuate obligatoriu pentru încă o perioadă de timp, precum purtarea măștii în interior, distanțarea fizică, evitarea aglomerărilor mari, pentru a ne putea proteja și a-i putea proteja pe cei din jurul nostru de infectarea cu coronavirus.

Expertul în “epidermoparodie”, Marcel Ciolacu, aeratul interimar de la PSD, susține, pur și simplu, că nu se mai impune prelungirea stării de alertă, în lipsa unor “argumente solide” oferite de ministrul Sănătății. Nimic mai copilăresc să susții asemenea lucruri, în situația în care specialiștii în domeniu atrag atenția, periodic, asupra cazurilor active și a situației infecțiilor cu coronavirus. Nu putem și nu trebuie să renunțăm la precauții, după cum susține și șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

      În plus, nu o dată ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că transmiterea comunitară a virusului va continua și pe perioada verii, chiar dacă nu va mai avea aceeași intensitate, iar o poziție similară a avut și secretarul de stat, Raed Arafat, care a atras atenția că ridicare grăbită a măsurilor ar putea duce la o situație extrem de dificilă în gestionarea pandemiei.

Culmea este că pe niciunul dintre aceștia Ciolacu nu i-a auzit de la înălțimea funcție de președinte interimar al PSD.

Iată de ce este necesară continuarea stării de alertă, în ciuda intoxicărilor servite de PSD prin care expune populația României riscului de infectare, câtă vreme se opune prelungirii stării de alertă.

Cu astfel de practici, Partidul Național Liberal nu poate fi de acord, iar Guvernul Orban va lua în continuare toate măsurile legale care se impun pentru a proteja sănătatea și viața românilor.

Președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu

2 Comments

 1. Observator

  PSD a stabilit luni, 15.06.2020 în CEx dacă va vota sau nu prelungirea stării de alertă!
  Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, a declarat că PSD susţine o stare „intermediară” de alertă, pe o perioadă strict limitată în timp, de 15 zile.

  PSD susține o Stare intermediara!

  Uluitor, titlul e asemănător cu afirmația Veorikăi : DRAGNEA A SCOS ȚARA DIN NOROAIE… până la prima ploaie!😀

  Cred că starea INTERMEDIARĂ au găsit-o în coperțile constituției, că în text sau cuprinsul “ cărțuliei” ( citez din Violeta Radut) …nu găsesc.

  Cine a votat legea?!
  Cetățenii?!

 2. Observator

  “Olelei muică, o făcurăm, iar! Iar o făcurăm, auzi!”

  S-a trezit Ciolacul – anunță moțiune de cenzură, imediat după ce încetează starea de alertă!
  Va să zică “Guwernerul” a încălcat flagrant legea ?
  PNL poate să ne țină 4 ani în stare de alertă, că-l doare la bască de PSD & Co. 😀

  Ciolacule, uite ce scrie la Art.3 al Legii 55/15.05.2020:
  ”(1) Starea de alertă se declară la nivel local, județean sau național, atunci când analiza factorilor de risc indică necesitatea amplificării răspunsului la o situație de urgență, pentru o perioadă limitată de timp, care nu poate fi mai mare de 30 de zile.
  (2) Starea de alertă poate fi prelungită ori de câte ori analiza factorilor de risc indică necesitatea menținerii răspunsului amplificat pentru o perioadă de timp suplimentară, care nu poate fi mai mare de 30 de zile.”
  Voi ați votat legea, Guvernul este obligat să respecte legea!
  Derutatilor, ce făcurăți, muică?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.