COMUNICAT DE PRESĂ / Deputat ALDE Ică Calotă: „Imaginea „#rezist” a PNL și USR primează în fața bunăstării reprezentanților pe care îi au la nivelul autorităților locale”

Ca parlamentar ALDE, salut votul de ieri (n.r. – luni), 11 iunie a.c., când Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă privind Codul administrativ al României, care prevede, printre altele ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, să beneficieze de o indemnizație specială.

Totodată, mă declar profund dezamăgit de colegii parlamentari care au votat împotriva acestui proiect, ori s-au abținut de la vot, căci, până la urmă nu au făcut altceva decât să demonstreze că sunt doar niște oportuniști pentru care imaginea „#rezist” contează mai mult decât  bunăstarea reprezentanților lor, pe care îi au la nivelul autorităților locale.

Dintre senatorii PNL doar trei au votat Codul administrativ, șapte au votat împotrivă, alți șase s-au abținut, iar trei senatori peneliști nu au dorit să voteze deloc. USR a avut în sala de Plen nouă senatori, iar toți au votat împotriva proiectului. Au rămas senatorii neafiliați, Traian Băsescu și Dorin Bădulescu care au votat clar împotrivă, în timp ce alți trei senatori neafiliați nu au votat.

Deoarece am fost mandatat de către cetățenii din Teleorman să îi reprezint în Parlamentul României, o să fac o scurtă referire la Eugen Pîrvulescu, senatorul PNL de Teleorman, care s-a abținut de la vot. Cu alte cuvinte, senatorul Pîrvulescu a demonstrat cât de „aproape” este de colegii săi peneliști, care fac parte din administrațiile locale.

Până la urmă, toți reprezentanții administrațiilor locale care vor beneficia de aceste indemnizații au o răspundere foarte mare pe toată perioada exercitării mandatelor lor, mai ales că, asemenea funcțiilor de demnitate publică, aleșii locali nu pot desfășura alte activități care să le asigure la vârsta pensionării un surplus al veniturilor. Deoarece aleșii locali sunt supuși anumitor constrângeri, dacă le pot spune așa, prin această măsură adoptată, coaliția de guvernare corectează o inechitate față de acești oameni, aflați în slujba cetățenilor.

Deputat ALDE Ică Calotă

5 Comments

 1. tudor says:

  DACA VREI CA ALEGATORI SA CREADA CA PSD-ALDE ESTE UN PARTID RESPONSABIL , MILITEZA D.LE DEPUTAT CALOTA , PT. ABROGAREA LEGII PENSIILOR NESIMTITE , CARE A BAGAT ATITA URA INTRE OAMENI , INTRE CEI CARE BENEFICIAZA DE PENSII NESIMTITE SI CEI CARE AU PENSII DIN MUNCA DE O VIATA ! MAI GINDESTE SI CU CAPUL TAU !

 2. DARIUS says:

  Nu exista affront mai mare la adresa poporului roman , decit impartirea pensionarilor , in pensionari bogati si pensionari saraci ! Pensiile speciale sunt o cangrena a ROMANIEI , IAR Parlamentul este responsabil de aceasta …deci nu este nimic de lauda in ceace ai facut tu , deputat Calota !

 3. Martian says:

  Deci, stimabilul Ica a intrebat locuitorii din TR. , si acestia , cu mic, cu mare, au hotarat sa se mareasca sarmanilor primari, cu salarile anteriaor dublate, tot ce se poate mari…..?
  Stil de politruc …..

 4. Martian says:

  Citez
  :Deoarece am fost mandatat de către cetățenii din Teleorman să îi reprezint în Parlamentul României….

  Pai bine ma omule, dl Parvulescu a fost mandatat de catre teleormaneni sa faca ce a facut, tot asa cum matale ai zis ca ai fost mandatat sa faci ce ai facut.

  Esti cam pervers, stimabile, in acest caz.

 5. A cui bunastare,tovarase Calota ?A imbuibatilor din sistem si din primarii ?

Leave a Comment

*

code