Politic

Complexitatea simpatiilor în PDL Teleorman – Cum a înlocuit Titirişcă prietenia lui Bădulescu cu a lui Niţulescu

Carmen Dumitrescu

În politică, relaţiile de tip “iubire-ură” sunt frecvente. De aceea, nu trebuie să ne mire astăzi că, pentru unii, simpatiile de ieri devin repulsiile din prezent şi nici invers. Explicaţia e oarecum simplă: politica nu se face cu sufletul, ci raţional, în baza unor interese declarate sau obscure, dar întotdeauna prezente. Singura problemă e că genul acesta de raporturi induc în eroare opinia publică, mulţi dintre spectatorii jocului politic ajungând să vadă foarte clar faptul că prieteniile sunt, în mare parte, construite pe premise externe şi, mai ales, pe circumstanţe. Cu toţii ne amintim cât de bună era relaţia Titirişcă – Bădulescu, cei doi dându-şi mâna mai multă vreme în vederea promovării Organizaţiei PDL Alexandria, făcând front comun în faţa ingerinţelor de la nivel judeţean, nu întotdeauna inspirate. Dar Florin Titirişcă are acel gen de caracter care îi permite să nu ia niciodată lucrurile foarte personal, atâta vreme cât interesele sale îşi urmează cursul firesc. Astfel că a învăţat să se plieze pe cel mai favorabil context şi iată că acest gen de atitudine îl ajută foarte mult, el fiind acum preşedintele Organizaţiei locale Alexandria a PDL, dar şi omul de bază al lui Niţulescu, pe care acum pare să-l agreeze în măsura în care făcea acest lucru cu prietenul său Bădulescu. Dar Bădulescu, un pic mai principial decât alţi oameni politici de la noi, a luat nişte decizii care l-au îndepărtat de planul intereselor importante pentru Titirişcă. Manevra candidaturilor pentru parlamentare, care l-au pus pe Bădulescu la marginea jocului politic, atât practic, cât, mai ales, ca atitudine, a avut efecte şi asupra raporturilor de simpatie dintre pedeliştii discutaţi, mai ales din punctul de vedere al opiniei publice, destul de bulversate de aceste noi legături. Niţulescu, la rândul său, un reputat artizan al jocurilor de culise, a simţit întotdeauna interesele celorlalţi, aşa că apropierea de Titirişcă i-a făcut bine. Pentru că nu trebuie să trecem cu vederea faptul că Titirişcă e un politician tânăr, cu o imagine destul de bună, cu o mulţime de opinii pe care nu se teme să le exprime, astfel că promovarea lui nu e doar un avantaj pentru Titirişcă, ci şi o bilă albă pentru Niţulescu, care demonstrează în felul acesta că s-a distanţat de comunism şi principiile sale.

Acum, când Bădulescu e pe margine, iar Titirişcă e în plină ascensiune, se pot face nişte constatări absolut justificate în ceea ce priveşte complexitatea simpatiilor din PDL Teleorman. Şi prima dintre ele e legată de faptul că Bădulescu, principial din fire, a participat la alegerile din cadrul organizaţiei locale şi şi-a exprimat susţinerea pentru prietenul său Titirişcă, trecând peste presupusa aversiune pe care o are faţă de conducerea judeţeană actuală a PDL. E greu de presupus faptul că şi Titirişcă va face un gest faţă de Bădulescu, determinându-l pe acesta să revină în partidul pe care îl consideră relevant pentru convingerile sale. Probabil, însă, că nu o va face, pentru că interesele momentane ale lui Titirişcă nu-l vizează pe Bădulescu. În schimb, interesul lui Niţulescu de a-l readuce în viaţa politică pe Bădulescu e justificat şi are de-a face cu popularitatea pierdută a celui care s-a numărat printre politicienii de marcă ai judeţului. Dar următoarea constatare îl vizează pe Titirişcă şi prieteniile sale viitoare. Pentru că n-ar fi imposibil ca interesele sale viitoare să vizeze conducerea judeţeană a PDL. Şi atunci, probabil că vom discuta despre alte simpatii ale lui Titirişcă, care nu vor mai avea nicio legătură cu Niţulescu.

9 Comments

 1. Ilie Valutistul

  Traiasca TITIRISKA!!!!In fatza lui NIMENI nu misca!!!!TITIRISKA MINISTRUL FINANTZELOR DIN TELEORMAN!!!

 2. Pentru PDL este o singura solutie pentru redresare!
  Trifan, Nitulescu ,Badulescu sa dispara dintre noi
  si sa se duca unde vor vedea cu ochii.
  Oameni de valoarea lor fac numai rau avand in vedere valoarea acestora!
  Noi tinerii suntem singura sansa a PDL-lui

 3. Magheru Stefan

  Pai voi stimati pesedisti, cu ce solutii ati venit pana acum ? Ce anume ati realizat in acest oras ? Ca pana acum nu am vazut nimic … aaa imprejmuiti cu garduri in fata scarilor, ceva deosebit, ne ajuta cu mult acest fapt …
  Ne fug copiii la Bucuresti si pe unde mai apuca, la cate ofera acest oras, imi rup masina in 2 pe orice straduta as lua-o. Tot spuneti de Nitulescu, de Amarei, Titirisca etc, dar unu nu spune de Dragnea, Dragusin …

 4. Hendrix!Uita/te ce cretinisme scrii, dar mai ales cum scrii!!!Sigur esti Titirisca puscariasul/camatar, inca liber!!!!!Nitzulesc sigur nu esti ca ala este la lins pingelele lui Dragnea pentru a fi reprimit la pecereu!!!!

 5. TRIFAN ALEXANDRU

  Daca tot va pasa de PDL Teleorman,distinsi comentatori
  sub anonimat,aveti curajul sa veniti si cu solutii ? dar
  sub nume si prenume adevarat ?,,,,,,a trata politicul ca
  fiind pe aceiasi treapta cu ,,,,galeria de la fotbal,,,,
  este cauza care a facut ca TELEORMANUL sa fie polul de
  ,,,,,,,SARACIE LUCIE,,,,,,

 6. Ganditorule, pe langa faptul ca esti agramat, imi denoti ca esti un simplu frustrat, cu pete pe creier, care restul PSD-istilor. Inainte sa refulezi, tot ce ai mancat acum o saptamana, fa o mica sinteza despre cei care conduc, Primaria si TARA si apoi, poti sa vomiti pana iti sangereaza ochii.

 7. Daca acestia sunt oamenii cu care se vrea inoirea, imi vine sa vomit!!!!Nitzulescule esti expirat, si tu si Amariei, si Titirisca si Fierascu!!!!!

 8. atata timp cat sforarul de nitulescu este amestecat in problema PDL nu va mai castiga nimic in judet si mai ales in Alexandria

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.