Politic

„Competiţia prezidenţiabililor PDL” s-a încheiat în Teleorman – Predoiu a fost desemnat câştigătorul competiţiei la nivel judeţean

 

Carmen Dumitrescu

Aşa cum ştim, în acest moment, în interiorul PDL are loc o competiţie internă, menită să-l scoată la iveală pe cel care va fi desemnat candidat la conducerea României în anul 2014. Polii principali ai acestei competiţii interne sunt primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, aceştia prezentându-şi moţiunile la nivelul fiecărei regiuni din ţară şi încercând să îi determine pe democrat-liberali să aleagă cea mai reprezentativă viziune pentru viitorul ţării, în condiţiile în care Dreapta ar redeveni puternică din punct de vedere politic.

Ca atare, în cursul zilei de sâmbătă, 7 decembrie, la nivelul judeţului Teleorman au fost organizate alegeri în acest scop, alegeri care au determinat faptul că democrat-liberalii teleormăneni sunt mai curând adepţii unei viziuni pragmatice decât a uneia idealiste, fundamentate pe valori şi redescoperire a calităţilor individuale. Pentru a vedea cum decurg alegerile la nivelul judeţului Teleorman, europarlamentarul Marian-Jean Marinescu a ţinut să fie prezent aici şi chiar să convoace o conferinţă de presă, în cadrul căreia a explicat cum stau lucrurile la nivelul Parlamentului European în ceea ce priveşte perspectiva asupra viitorului României, dar şi modul în care vede evoluţia Dreptei pe termen mediu şi lung la noi în ţară. Mai mult, el a declarat că în această competiţie internă din PDL a fost susţinătorul lui Cătălin Predoiu, motivându-şi susţinerea prin faptul că numai o viziune pragmatică asupra dezvoltării poate schimba lucrurile în România.

La finalul zilei, rezultatele competiţiei interne a prezidenţiabililor PDL au fost clare pentru judeţul Teleorman. Potrivit secretarului general al PDL Teleorman, Costel Barbu, Cătălin Predoiu a fost câştigătorul acestei lupte cu un procent de 59,49%, Falcă reuşind să obţină 40,53% din voturile exprimate de democrat-liberali. Tot potrivit lui Barbu, scorul a fost unul echilibrat la nivelul judeţului nostru, în alte judeţe, Predoiu reuşind să se impună în faţa lui Falcă, obţinând victorii remarcabile. În ceea ce priveşte scorurile la nivelul fiecărei secţii de votare, menţionăm că la Videle, Predoiu a obţinut 62,74% iar Falcă 37,26%, la Alexandria, Predoiu a obţinut 63,90% din voturi iar Falcă 36,10% , în timp ce la Roşiori de Vede, Predoiu a convins pe 95,47% dintre alegători, Falcă reuşind să obţină doar 4,56% din sufragii. La secţia Suhaia, Falcă a câştigat alegerile detaşat, obţinând 78,69% faţă de numai 21,31%, cât a obţinut Predoiu. Şi la Turnu Măgurele, Cătălin Predoiu a câştigat alegerile cu un scor zdrobitor de 81,10%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.