Economie

Comerţul este cea mai mare „industrie” din Teleorman

În 24 de judeţe din ţară, cea mai mare „industrie“ este co­merţul, iar polarizarea economiei locale este la apogeu, în condiţiile în care aproape jumătate din ţară nu con­tează pe harta economică, iar situaţia din judeţele „corigente“ se înrău­tă­ţeşte de la an la an în lipsa investiţiilor.

În topul judeţelor din Romania după cifra de afaceri totală raportată de companii în anul 2013, care sunt cele mai importante trei industii din fiecare judeţ şi ce tip de capital domină economia locală, judeţul Teleorman se poziţionează pe locul 31, cu o cifră de afaceri de 71.1 mld. lei şi un număr mediu de angajaţi de 30.197. Cea mai mare „industrie” este comerţul, într-o proporţie de 51%, urmat de industria prelucrătoare (25%) şi construcţii (7%).

Încadrându-se în rândul judeţelor în care antreprenorii controlează cea mai mare companie, judeţul Teleorman este dominat de Interagro. Compania omului de afaceri Ioan Niculae se înscrie în topul celor mai puternice companii antre­prenoriale, din care mai fac parte Dedeman Bacău (fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl), Unicarm Satu Mare (Vasile Lucuţ) sau Romaqua (Octavian Creţu şi Nicolae Palfi). (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.