Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Comercializarea produselor pirotehnice, în atenţia poliţiştilor în această perioadă

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat şi executat miercuri, 27 decembrie, o acţiune pe linia respectării prevederilor  Lg. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, pe raza municipiilor Alexandria şi Turnu Măgurele, precum şi a comunelor arondate, fiind verficate astfel trei societăți comerciale și constatate două infracțiuni, informează reprezentanţii IPJ Teleorman.

Concret, o infracţiune constatată de poliţişti a fost cazul unui bărbat din comuna Răzmirești, care a fost depistat în timp ce comercializa, fără drept, obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice de diferite clase și categorii.

O altă infracțiune a fost constatată în municipiul Turnu Măgurele, unde a fost depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani care comercializa, fără drept, obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice de diferite clase și categorii.

În ambele cazuri s-au întocmit acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunilor de “orice operațiuni fără drept, efectuate cu obiecte pirotehnice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. a din Legea nr. 126/1995 mod, iar obiectele pirotehnice – 2165 au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, informează reprezentanţii IPJ Teleorman.

Oamenii legii atrag atenţia asupra faptului că utilizarea obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde, pocnitori, obiecte zburătoare luminoase) din clase şi categorii diverse pun în pericol real viaţa persoanelor care le utilizează, motiv pentru care în cuprinsul Legii nr. 406/2006, este precizat faptul că „Se interzice persoanelor juridice comercializarea către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV T.1, T.2 precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa a I-a.

Totodată, persoanele juridice autorizate în condiţiile legii pot folosi aceste obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice numai în interes propriu şi numai în locuri autorizate.

Pe de altă parte, se interzice persoanelor fizice confecţionarea deţinerea comercializarea importul folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II – IV T.1 T.2, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa a I-a”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code