Politic

Combinaţii şi permutări politice în Teleorman – Cum se vor face alianţele în campania europarlamentarelor?

Carmen Dumitrescu
Alegerile europarlamentare încep să pună scena politică judeţeană pe jar. Discuţiile legate de candidaţi, de structura listelor şi de nivelul de pregătire al organizaţiei judeţene sunt, în ultima perioadă, destul de frecvente. De aceea, am încercat să lămurim, din punctul de vedere al şefilor de partide din Teleorman, care este nivelul de mobilizare al partidelor înaintea alegerilor europarlamentare, care sunt aşteptările celor din fruntea ierarhiei politice cu privire la acest nou test electoral şi care sunt intenţiile de alianţe, pentru optimizarea scorului final, în funcţie de interese.
Liderul social-democrat, Liviu Dragnea a declarat că se aşteaptă ca organizaţia judeţeană a PSD să obţină un rezultat foarte bun în alegeri, mai ales că mobilizarea partidului a început deja. În ceea ce priveşte candidaturile, Dragnea a declarat că liberalii şi social democraţii vor avea candidaţi separaţi şi nu se pune problema, în acest moment, a revenirii la listele comune: “Decizia noastră, luată la nivel central, a fost aceea de a merge pe liste separate şi asta se va întâmpla la nivelul fiecărui judeţ, inclusiv Teleorman. Organizaţia Judeţeană a PSD a fost întotdeauna pregătită pentru alegeri şi, după cum s-a văzut şi în trecut, organizarea membrilor noştri a fost mereu un punct forte incontestabil. Nu pot estima în momentul acesta care va fi scorul obţinut de noi la europarlamentare, acesta este un element pe care îl voi şti atunci, mai aproape de momentul alegerilor, însă părerea mea este că Viorica Dăncilă este un politician puternic, dar şi apreciat de oameni şi asta o va ajuta, cu certitudine, să obţină un scor foarte bun.”
Vicepreşedintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a declarat, la rândul său că partidul, la nivel judeţean a început pregătirile în sensul organizării pentru europarlamentare şi totul decurge, până în acest moment, foarte bine: “Membrii noştri sunt mobilizaţi. A avut loc chiar săptămâna trecută o şedinţă a biroului politic al partidului, având ca scop organizarea partidului atât în vederea alegerilor, cât şi în general. Se discută şi se va mai discuta despre pregătirea pentru europarlamentare, acesta fiind un moment important pentru noi, mai ales că avem ambiţia de a obţine un scor foarte bun. Ultimele retuşuri se vor face atunci, mai aproape de campanie, dar până atunci noi ne pregătim, mai ales din punct de vedere organizatoric, pentru acest test electoral important.”
O altă posibilă alianţă, presupusă de opinia publică s-ar fi putut realiza între forţele de Dreapta din judeţ, în speţă PDL şi PMP. Însă, dacă liderul PMP, Adrian Florescu, se arată destul de deschis la o eventuală colaborare cu PDL, democrat-liberalul Teodor Niţulescu spune că partidul pe care îl conduce la nivel judeţean va merge singur în alegeri: “Ne pregătim pentru campania pentru alegerile europarlamentare. Dar acum nu vă pot da foarte multe detalii, pentru că nu le-am stabilit. Pe 1 februarie suntem convocaţi la Braşov, tocmai pentru a stabili aceste detalii. Tot atunci vom stabili şi componenţa staff-ului de campanie şi vom vedea lista candidaţilor propuşi de partid pentru europarlamentare. Vă pot spune, totuşi, că PDL nu va merge pe varianta listelor comune, ci optează pentru a lupta separat. În ceea ce priveşte o colaborare cu restul forţelor politice de Dreapta, mă gândesc numai la o eventuală punere în comun a resurselor umane, dar nu se pune problema listelor comune. Peste două săptămâni vom şti, însă, mai multe despre strategia noastră politică la europarlamentare. ”
Adrian Florescu, liderul PMP Teleorman a menţionat că nu poate da foarte multe detalii pe marginea strategiei din campanie, pentru că partidul nu a fost încă înregistrat: “În ceea ce priveşte eforturile făcute de Organizaţia Judeţeană, pot spune că noi am făcut eforturi pentru a avea staff-ul de campanie aproape complet şi că suntem pregătiţi, din toate punctele de vedere. Singura problemă e că s-a mai amânat pentru o săptămână înregitarrea partidului, aşa că e prematur să facem declaraţii pe marginea strategiei de la europarlamentare. Decizia se va lua la nivel central, după consultarea cu organizaţiile judeţene şi cu certitudine vom acţiona în sensul în care să câştigăm un scor cât mai bun. Dar vă pot spune că deja muncim din greu pentru pregătirea europarlamentarelor. Există, din punctul meu de vedere, deschidere pentru o colaborare cu PDL la nivel judeţean, atât din punctul de vedere al punerii laolaltă a resurselor umane, cât şi a strategiei politice pentru ca Dreapta să-şi atingă mai repede obiectivele.”
Liderul PP-DD Teleorman, Liviu Neagu a declarat, la rândul său, că partidul pe care îl conduce va merge singur în alegeri şi că se aşteaptă ca rezultatul final să fie reprezentarea judeţului Teleorman în Parlamentul European prin două nume, în speţă Viorica Dăncilă şi Liviu Neagu: “Cu certitudine, varianta listelor comune nu există pentru noi. PP-DD merge singur în alegerile europarlamentare. Lista candidaţilor este deja constituită şi e important de precizat faptul că PP-DD pleacă în această luptă cu un capital electoral de 15% câştigat cu prilejul parlamentarelor din decembrie. Pentru că atunci când ne-au plecat parlamentarii către alte partide, n-au plecat şi cu electoratul nostru. Staff-ul de campanie a conturat, ştim exact cine se va ocupa de coordonare la nivel judeţean şi foarte curând vom demara campania de strângere de semnături, pentru că este necesar, aşa cum ştiţi, să strângem minim 200.000 de semnături. Am convingerea că vom avea doi europarlamentari din Teleorman la finalul acestei lupte, şi când spun asta mă refer, evident, la Viorica Dăncilă şi la mine. ”

One Comment

  1. EUROPARLMENTARLE,,,,,,pentru TELEORMAN,,,,,nu a reprezentat chiar ,,,,NIMIC,,,,,,,pentru ca „cadindatul”nostru ales ,,,,,,NU A FOST VAZUT atatia ani,iar daca il mai si alegem din nou,,,chiar ca ne meritam soarta,,,,,,,,,chiar sa nu aibe TELEORMANUL doi oameni verticali sa faca si pentru noi,,,,,”treaba” ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.