Colonelul din Jandarmerie, acuzat că le dădea bani cu camătă subalternilor, deţine o avere de invidiat în Bragadiru/ 134 de hectare de pământ sunt trecute în declaraţia sa de avere

Un înalt şef dintr-o instituţie militară, comandant al Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, a fost reţinut vineri, 4 august, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sub acuzaţia de cămătărie şi şantaj. Colonelul Marian Corcodel a fost ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DIICOT spun că şeful din Jandarmerie, folosind funcţia şi datele la care avea acces, construise o structută infracţională, dând bani cu camătă subordonaţilor, cu dobânzi cuprinse între 10 şi 20%. În timpul percheziţiilor, din biroul său au fost ridicate de procurorii DIICOT liste cu datornici, sume de bani, euro şi lei, dar şi documente care arătau activitatea infracţională care se desfăşura în interiorul Jandarmeriei.

Colonelul Marian Corcodel are o avere de invidiat, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, iar o mare parte se află chiar în judeţul Teleorman, unde acesta deţine peste 130 de hectare de pământ, dar şi o casă de locuit, cu o suprafaţă de 800 mp.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere din anul 2016, şeful bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a încasat, în calitatea sa de comandant al UM 0260, un salariu de 103.448 lei, iar soţia sa, Corcodel Nicoleta, director de audit în cadrul unei societăţi comerciale, alţi 32.000 euro.

De asemenea, conform aceleiaşi declaraţii de avere, Marian Corcodel mai deţine, împreună cu soţia sa, 930 mp teren extravilan în Dăsăşti – Ilfov, 72.000 mp teren în Măgurele, precum şi 134,63 hectare de teren în localitatea teleormăneană Bragadiru, cumpărat în perioada 2006-2017. Acestora li se adaugă o casă de 220 mp în Tunari şi încă una, de 800 mp, în Bragadiru.

Afacerile, respectiv vânzarea de produse agricole şi creşterea de animale şi păsări, au adus familiei Corcodel nu mai puţin de 102.000 de euro în anul 2016, potrivit aceleiaşi declaraţii de avere. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. GEORGE says:

    ESTE ATIT DE SIMPLU ! LEGEA CONFISCARI AVERILOR NEJUSTIFICATE , AR ADUCE PACEA SOCIALA IN ROMANIA . SI IN TELEORMAN !

  2. Ion Petrica says:

    Este rușinos pentru un ofițer al jandarmeriei romane.

Leave a Comment

*

code