Eveniment

Codurile Galben şi Portocaliu de inundaţii, prelungite până joi – Mai multe drumuri judeţene din Teleorman acoperite cu apă

IMG_4378În intervalul 09.12. 2014, ora 06:00 – 11.12.2014, ora 14:00, INHGA a prelungit Codul Galben pe râurile din bazinele hidrografice Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiaşi şi aval Podari, precum şi pe afluenţii Jiului din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj, Vedea aval Văleni (judeţul Teleorman), Argeş şi afluenţii săi din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), Ialomiţa-bazin mijlociu (judeţele Dâmboviţa şi Prahova). Potrivit unei note remise de INHGA, aceste fenomene se pot produce izolat şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a ţării.

De altfel, în 10 judeţe a fost prelungit Codul Portocaliu, pe râurile din bazinele hidrografice Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), Motru şi unii afluenţi mici ai Jiului din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj, Jiu pe sector Filiaşi-Podari (judeţele Gorj şi Dolj), Olteţ şi afluenţii mici ai Oltului inferior din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, Călmăţui, Vedea superioară amonte Văleni, Teleorman şi pe alţi afluenţi mici ai râului Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului (judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov).

În ceea ce priveşte starea drumurilor din Teleorman, nu s-au înregistrat drumuri blocate, potrivit Secţiei Alexandria a Drumurilor Naţionale, toate drumurile din judeţ sunt practicabile, însă în zonele în care carosabilul este acoperit cu apă se circulă cu dificultate. Este vorba de DN 65A, în zona care leagă Roşiorii de Vede cu limita judeţului Argeş, unde apa a depăşit în mai multe zone carosabilul, măsurând chiar şi 20 de centimetri, de DN52, Alexandria – Turnu Măgurele, unde apa măsoară până la 10 centimetri, însă pe o porţiune de carosabil destul de lungă, între 50 şi 100 de metri liniari, de DE70, la Drăgăneşti Vlaşca, o porţiune de şosea de aproape 100 de metri este acoperită parţial cu apa. Cu dificultate se circulă şi pe DN65E, Furculeşti – Roşiorii de Vede, pe DN65 E, Furculeşti-Piatra, şi pe DN 51 A, Turnu Măgurele-Zimnicea, ca de altfel şi pe drumurile judeţene 504, 612B, 506, 703 şi 612 unde porţiuni din carosabil sunt acoperite cu apă care măsoară de la 5 până la 15 centimetri. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.