Eveniment

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru Teleorman

Meteorologii au emis, marți, o avertizare Cod portocaliu de vijelii, ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină, valabilă începând de marți de la prânz și până marți seară, în sudul şi estul Transilvaniei, în zona Carpaţilor de Curbură, local în Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei. În celelalte regiuni, cu excepţia vestului ţării, în același interval va fi Cod galben de instabilitate atmosferică.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă marţi, între orele 12.00 şi 22.00. În intervalul menționat, în zonele montane, în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp, transmit meteorologii.

În acelaşi interval orar, va fi Cod galben privind intensificări susţinute ale vântului, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul şi sud-vestul Olteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, iar la rafale, vântul va atinge viteze între 55 şi 75 km/h.

Totodată, marţi, între orele 14.00 şi 22.00, a fost emis un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în sudul şi estul Transilvaniei, în zona Carpaţilor de Curbură, local în Muntenia, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei. În intervalul menționat, sunt așteptate intervale cu vijelii (viteze de 80…90 km/h), averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 35-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-70 l/mp, mai transmit meteorologii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.