Eveniment

Cod galben de ploi și vijelii pentru Teleorman

O avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate a fost amisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă de miercuri, 20 mai, ora 08.00, până joi, 21 mai, la ora 18.00. Avertizarea meteorologilor vizează județele Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.