Eveniment, Sport

CJA Teleorman a decis – 700 lei costă baremul unei brigăzi din afara judeţului!

Nici n-au trecut trei etape şi deja au apărut brigăzile de arbitri din afara judeţului, solicitate de echipe din Liga a 4-a teleormăneană. Discuţiile referitoare la acest subiect n-au lipsit nici la recenta şedinţă tehnică cu echipele, în care părerile au fost împărţite, însă subiectul aducerii unor arbitri din afara judeţului se pare că a fost îmbrăţişată de opt dintre competitoare (jumătate); este vorba de echipele Unirea Brânceni, Astra Plosca, Voinţa Saelele, Pamimai Videle, Tineretul Suhaia, Sporting Roşiorii de Vede, Spicpo Poroschia şi Viaţă Nouă Olteni, care şi-au exprimat intenţia de a solicita brigăzi extra-judeţene, la jocuri pe care consideră decisive.

Primul joc condus de o brigadă din afara Teleormanului s-a şi disputat deja, partida Astra Plosca – Pamimai Videle (scor 3-0) fiind arbitrată de craioveanu Omar Dumitrică. Iar pe marginea acelei partide nu s-au auzit discuţii legate de arbitraj, deşi, după cum a spus un om de fotbal, prezent la joc, “oricare arbitru din judeţ ar fi arbitrat acel joc, chiar dacă ar fi făcut-o mai bine, sigur apăreau discuţii!”

Cam aceasta este părerea, subiectivă, a unor conducători de echipe, care preferă să caute în altă parte motivele pentru un eşec sau un rezultat negativ. În consecinţă, aşa cum se ştie, echipele care solicită arbitri din afara judeţului vor scoate mai mult din buzunar, pe lângă transportul aferent; astfel, în loc să achite un barem obişnuit pentru Liga a 4-a (117 lei / arbitru, 103 lei / arbitru asistent = 323 lei în total), echipele care vor arbitri “străini” vor achita 300 lei / arbitru şi 200 lei / arbitru asistent, adică 700 lei barem net de arbitraj! La această sumă, se adaugă şi transportul pentru brigada respectivă, care este ceva mai ridicat decât distanţele din judeţ. CJ Arbitri Teleorman a făcut o informare pentru echipele care intenţionează să solicite arbitri extra-teleormăneni (este dreptul lor!), despre particularităţile acestei proceduri.

Astfel, când echipa gazdă solicită pentru un joc brigadă din afara judeţului, aceasta va plăti integral baremul de arbitraj (în sumă totală de 700 lei), plus transportul acesteia; dacă echipa oaspete este cea care solicită arbitri din afara judeţului, în acest caz gazdele plătesc baremul aferent Ligii a 4-a (323 lei), iar oaspeţii vor plăti diferenţa până la suma de 700 lei (adică 377 lei), plus diferenţa de transport, faţă de media transportului la nivelul campionatului judeţean (aproximativ 25 lei).

Mai există o situaţie, pe care CJA Teleorman a luat-o în calcul, aceea ca chiar AJF Teleorman să fie cea care apelează la arbitri din afara judeţului, pentru a se elimina orice fel de suspiciuni cu privire la deznodământul unui joc; în această situaţie, echipa gazdă va achita baremul de arbitraj aferent Ligii a 4-a, plus o medie a transportului la nivel judeţean, urmând ca AJF Teleorman să fie cea care suportă diferenţa până la baremurile suplimentare srabilite la începutul de campionat.

Un ultim aspect pe care CJ Arbitri l-a anunţat, este acela că, în acest sezon nu vor mai fi anunţate brigăzile de arbitri din afara judeţului; echipele vor afla oficialii care vor arbitra acele jocuri, abia la teren, cu 60 de minute înainte de ora de joc, când oficialii trebuie să se prezinte pentru a arbitra jocul respectiv.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.