Sport

CJ Teleorman susţine sportul de performanţă – CS Baschet TR Alexandria este echipa fanion a judeţului!

În anul 2006, echipa CS Baschet Teleorman Alexandria promova în prima ligă naţională de baschet feminin, iar de atunci au trecut şapte sezoane şi jumătate în care echipa pregătită de Mădălin Piperea a reuşit să devină nu doar o forţă în baschetul feminin românesc, dar a intrat definitiv în inimile pasionaţilor de sport din Teleorman. De-a lungul anilor, performanţa în sportul teleormănean a stat “pe umerii” echipei de baschet, la sporturi de echipă, iar acest lucru a fost recunoscut de fiecare dată de public, prin numărul tot mai mare de spectatori care vin la jocurile din Sala Polivalentă. Pe lângă performanţele reuşite în prima ligă naţională (Divizia A, respectiv Liga naţională de baschet feminin), echipa CS Baschet TR Alexandria este singura echipă din judeţ care a disputat un meci de cupe europene; în toamna anului 2008, alexăndrencele au jucat un tur preliminar în FIBA Eurocup, contra echipei Steaua Roşie Belgrad, iar jocul disputat la Alexandria se poate spune că a fost un reper în sportul teleormănean.

Încă de la înfiinţarea echipei CS Baschet Teleorman Alexandria, instituţia care a fost de fiecare dată alături de echipa alexăndreană şi a sprijinit în mod direct echipa fanion a judeţului, a fost Consiliul Judeţean Teleorman. “În toţi aceşti ani, pot spune că nu am fi reuşit performanţele obţinute fără sprijinul Consiliului Judeţean, şi vreau să mulţumim pentru acest lucru. Susţinerea acordată de această instituţie a fost cea care a contat în toată această perioadă şi sper ca şi de acum încolo să putem menţine echipa noastră între cele mai competitive din ţară”, a spus antrenorul Mădălin Piperea despre implicarea Consiliului Judeţean în susţinerea echipei CSBT Alexandria.

În ce priveşte sprijinul pe care Consiliul Judeţean Teleorman îl acordă echipei de baschet feminin a fost reiterat şi de preşedintele instituţiei, Adrian Gâdea, la recenta festivitate de premiere a sportivilor teleormăneni. Iar managerul clubului Baschet Teleorman Alexandria, Călin Voicu, a ţinut de asemenea să mulţumească pentru întreaga susţinere de până acum şi speră ca această colaborare să fie în continuare garanţia că baschetul teleormănean va avea un cuvânt greu de spus mulţi ani de acum încolo.

“Pentru acest an sperăm să realizăm şi al doilea obiectiv propus, clasarea pe locurile 1-6, după ce am reuşit calificarea în Final Four al Cupei României. Iar un alt scop al nostru, pentru sezonul care va începe în toamna acestui an, ar fi o nouă clasare în primele patru locuri, eventual accederea din nou într-o cupă europeană”, a mai spus antrenorul Mădălin Piperea.

 

Clasările obţinute de CS Baschet Teleorman Alexandria de-a lungul anilor în prima ligă de baschet feminin au fost:

– locul 8 / ediţia 2006-2007;

– locul 4 / ediţia 2007-2008;

– locul 4 / ediţia 2008-2009;

– locul 8 / ediţia 2009-2010;

– locul 6 / ediţia 2010-2011;

– locul 8 / ediţia 2011-2012;

– locul 6 / ediţia 2012-2013;

– locul 4 (după turul campionatului) / ediţia 2013-2014.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.