Eveniment

Ciobanul înecat în Vedea a bravat încercând să traverseze râul, sub influenţa alcoolului

Având în vedere că informațiile relatate în presa locală și centrală, referitoare la faptul că ciobanul decedat, ce îngrijea animalele aflate în proprietatea unui cetățean din comuna Poroschia, a fost surprins de viitură în timp ce încerca să traverseze râul Vedea pentru a ajunge la turma sa, nu sunt cele corecte, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, în baza datelor primite de la Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman, face următoarele precizări:

Din cercetările efectuate în cauză, se pare că în data de 20.04.2014, în jurul orei 10.00, în urma creșterii apelor râului Vedea, V.G. și I. L, îngrijitorul de animale și proprietarul unei ferme din comuna Poroschia, au dus caprinele pe dealul din apropierea islazului comunal, unde era amplasată stâna de animale, întrucât, în urma precipitațiilor căzute și creșterea apelor râului Vedea, exista pericol de inundații.

După ce a scos animalele în afara oricărui pericol, V.G., care se pare că se afla sub influența băuturilor alcoolice, profitând de faptul că proprietarul era plecat să ducă laptele la domiciliul său, a încercat să traverseze râul Vedea, cu toate că apele acestuia erau în continuă creștere și aveau un debit destul de mare.

Pe malul opus al râului Vedea, se aflau aproximativ 35 de persoane care au încercat verbal să-l determine pe acesta să renunțe la traversarea râului și să rămână pe dealul din apropiere unde era în afara oricărui pericol. Cu toate insistențele acestor persoane, V.G. a încercat să traverseze râul Vedea, fiind luat de ape.

În baza sesizării pe numărul unic de urgență 112, la ora 11.15, la fața locului s-au deplasat echipa operativă din cadrul Secției Nr.1 Poliție Rurală Alexandria și două echipaje din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman, care, cu tot efortul depus în vederea căutării bărbatului luat de ape, nu au reușit să-l găsească în ziua de 20.04.2014.

În ziua de 26 aprilie a.c., ora 09.43, numitul O.D., a găsit în pădurea de pe raza comunei Ștorobăneasa, pe malul stâng al râului Vedea, într-o zonă afectată de inundații, cadavrul unei persoane de sex masculin, motiv pentru care a sesizat imediat, pe numărul unic de urgență 112, poliția.

La fața locului s-au deplasat echipa operativă a Secției Nr. 1 Poliție Rurală Alexandria, împreună cu I. L., proprietarul fermei de animale din comuna Poroschia, care a identificat trupul neînsuflețit ca fiind al persoanei angajate pentru îngrijirea animalelor, luându-se apoi măsura transportării acestuia la Spitalul Județean Alexandria pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal, acesta fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.