Cine e Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcţia de premier

Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD, îşi are originea în Teleorman şi a plecat în politica mare din Videle, oraş din care a plecat şi Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi din Ploieşti, în anul 1988, iar în anul 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

În ţară, Viorica Dăncilă a fost profesor la Liceul Industrial Videle şi, până în anul 2009, a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

În ceea ce priveşte activitatea politică din ţară, Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat încă din anul 1996. În perioada 2004-2008 a fost preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în aceeaşi localitate. De asemenea, din 2005 până în 2009 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011, Viorica Dăncilă a fost preşedinte al Organizaţiei PSD – Oraş Videle.

În anul 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele Partidului Social Democrat pentru un prim mandat de deputat în cadrul Parlamentului European, pe listele PSD. Aceasta a activat în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, iar în anul 2013, a fost desemnată raportordin partea Parlamentului European pentru Bugetul pentru 2014 privind agricultura la nivel european.

În anul 2014, Viorica Dăncilă a fost aleasă pentru un nou mandat de europarlamentar, pe listele Partidului Social Democrat și deține și poziția de lider al deputaților social-democrați români din Parlamentul European.

De asemenea, eurodeputatul PSD este vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE, membru cu drepturi depline în Comisia pentru drepturile femeii și egalitate de gen și membru supleant în Comisia pentru Dezvoltare Regională.

În iulie 2014, eurodeputata a fost aleasă vicepreședintă a Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, fiind reconfirmată în această funcție în 2017. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. sandu says:

    O sluga de serviciu ,cine sa fie?A lucrat la foraj de adancime si asa a ajuns in politica.Habar nu are de engleza si va face Romania de ras peste hotare.Asta e.

Leave a Comment

*

code