Politic

Cine am fost şi cine am ajuns! – Emilian Vrăjitoarea, un maistru de atelier lovit de norocul politicii

Carmen Dumitrescu

Din pepiniera valorilor liberale teleormănene, s-a mai desprins, de-a lungul vremii, încă o figură publică, pe care mulţi o contestă: Emilian Vrăjitoarea. În fapt, avem de-a face cu un om ambiţios, care şi-a tratat parcursul politic cu prioritate şi, se pare, n-a greşit prea mult procedând astfel, căci de la politică i s-au tras majoritatea reuşitelor profesionale. Nu trebuie să ai vreun ochi experimentat ca să-ţi dai seama că Emilian Vrăjitoarea nu este vreo valoare a judeţului, nici în domeniul educaţiei, dar nici în alte privinţe. El se face remarcat exclusiv prin această dorinţă de a reuşi iar, dacă asta presupune să ai grijă cum te comporţi exact cu cine trebuie, asta nu-l deranjează prea tare pe inspectorul general adjunct al judeţului. Dimpotrivă. Când a fost nevoit să se facă mic în faţa celor puternici, Vrăjitoarea a ştiut să plece capul, iar când a fost cazul să iasă în evidenţă în vreun fel, el a ieşit la rampă şi a vorbit.

Cine e curios cu privire la parcursul educaţional şi profesional al lui Vrăjitoarea, poate să rămână aşa. Pentru că inspectorul şcolar general adjunct nu consideră că e cazul să-şi publice CV-ul pe site-ul oficial al instituţiei angajatoare, probabil şi pentru că nu are mare lucru de arătat. Dar despre trecutul lui Vrăjitoarea ştiu câte ceva toţi colegii lui, care încă se mai întreabă cum a fost posibilă această ascensiune fulminantă de la nivelul unui simplu maistru de atelier în poziţia de inspector general adjunct. Ei bine, răspunsul îl cunoaştem cu toţii şi el n-ar mai trebui să ne suprindă, mai ales în contextul în care trăim într-o societate viciată complet, cu valori răsturnate şi principii diluate. Vrăjitoarea şi-a făcut facultatea abia după anii ’90 la una dintre universităţile particulare căreia i s-a şi dat, la un moment dat, titulatura la “fabrică de diplome”, pentru că a vrut să intre în rândul lumii bune. Mai ales că înainte era maistru de atelier şcolar şi nici măcar carnetul de partid nu poate face miracole. Pur şi simplu, demersul era necesar şi la baza lui nu a stat vreo dorinţă de perfecţionare, ci una de avansare profesională. Dorinţă care s-a şi îndeplinit când Emilian Vrăjitoarea a devenit directorului Grupului Şcolar “Rulmentul” din Alexandria. Cât timp a condus acest liceu, despre activitatea de manager a lui Emilian Vrăjitoarea nu s-a ştiut decât un singur aspect: că a făcut demersuri în mod repetat pentru repararea acoperişului unităţii de învăţământ. Apoi, având în vedere că ocupa o poziţie în cadrul Biroului Politic Teritorial al PNL Teleorman, Vrăjitoarea a fost avansat, tot prin mijloace politice, şi a fost numit inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Teleorman. În acelaşi timp, el este de vreo două legislaturi, membru al Consiliului Judeţean Teleorman, cunoscut în cadrul forului decizional judeţean pentru capacitatea lui de a număra buletinele de vot. Mai mult, el era singurul care intervenea, pe vremea când Liviu Dragnea era preşedintele CJT pentru a nu se mai citi expunerile de motive ale hotărârilor instituţiei, pe motiv că se pierdea prea mult timp la şedinţele ordinare şi extraordinare.

În rest, despre Vrăjitoarea numai de bine. În sensul că e un om aşezat, care nu s-a implicat şi nici nu s-a lăsat implicat în scandaluri publice. Din nefericire, pentru a fi apreciat ca personalitate publică, e nevoie de mult mai mult decât să fii un om aşezat şi discret. Dar fiecare are limitele sale…

2 Comments

 1. Daca vrei neaparat sa ajungi cat mai sus numai plecandu-ti capul in fata celor puternici fara sa nu te remarci cu nimic, este lesne de inteles ca nu foloseste nimanui decat propriei persoane si familiei sale!Nu cred ca mai este ceva de comentat!

 2. In pozitia ce o are in prezent ,il rog sa ne dea putin
  ajutor in a monitoriza si sprijinii copii de scoala
  primara si liceu care doresc sa imbratiseze TRADITIA
  CULTURALA si OBICEIURILE MILENARE ale NEAMULUI LOR,
  PORTUL POPULAR AUTOHTON si vor sa se debaraseze de,,,
  ,,,,,manele,,,,care a bulversat tineretul scolar pana
  acum,,,,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.