Politic

Cine am fost şi ce am ajuns! – Valentin Boboc, inginerul care a “împuşcat” un loc în Parlament

Carmen Dumitrescu

Există oameni care ştiu să îşi folosească abilităţile pentru a avea succes şi oameni care nu pot face astfel de eforturi. Dar cei care ştiu, în general, sunt cunoscuţi pentru faptul că, oricât de puţine ar fi resursele de care ei dispun, ştiu să le facă publice şi să le speculeze exact în măsura în care trebuie pentru a reuşi în viaţă. Numele deputatului Valentin Boboc nu este unul lipsit de sonoritate în Teleorman şi asta tocmai pentru că acesta şi-a construit atât imaginea, cât şi notorietatea în mod raţional, reuşind să aibă raporturi bune cu majoritatea puternicilor zilei. Valentin Boboc este genul de om care ştie să stea exact unde trebuie, atunci când trebuie, care are o vorbă bună de spus tuturor celor care îi sunt utili sau necesari, dar, în mod paradoxal, nu ignoră nici plebea, pe care o tratează cu destulă consideraţie. Asta, evident, spre deosebire de mulţi parlamentari teleormăneni, care, o dată ajunşi în Parlament, uită că au fost odată votaţi de cei mulţi şi ignoraţi ulterior. Oricum, la Valentin Boboc toată povestea are legătură cu imaginea şi este, probabil, unul dintre foarte puţinii politicieni teleormăneni pe care îi interesează cum sunt priviţi. Evident, nici un consilier de imagine n-a reuşit să-i acopere adaptabilitatea şi oportunismul, însă, per ansamblu, dintre parlamentarii teleormăneni, Valentin Boboc arată interesant. Născut în Alexandria, Valentin Boboc a urmat cursurile Facultăţii de Foraj şi Exploatarea Zăcămintelor, iar în anul 2010 se înscria la un curs de masterat în administraţie publică europeană, probabil forţat de noile perspective politice ce apăruseră la orizont. Din 1990 a devenit inginer la Edilul SA Alexandria şi din 2006 era deja directorului aceleaşi societăţi. În 2008 îl găseam pe Boboc în funcţia de director al SC Transloc Prest SA, iar din 2009 a devenit administratorul public al Alexandriei. Până în 2012, când a plecat în Parlament, Boboc a fost directorul SC Apa Serv.

Din punct de vedere politic, Boboc face parte din categoria fidelilor, iar cea mai înaltă funcţie ocupată în partid a fost aceea de vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Alexandria.

Valentin Boboc este un vânător. Şi nu doar atunci când vine vorba de funcţii şi ascensiune socială, ci şi de acest sport efectiv. Ne putem aduce aminte cât se pasionat se declara Valentin Boboc de vânătoare acum câţiva ani şi cât de mândru îşi purta costumul de vânător. Cei care nu-l cunosc îndeaproape ştiu despre el exclusiv faptul că este un foarte bun administrator, scoţând din foame mai multe societăţi comerciale din municipiu. Ba mai mult, este singurul administrator public al Alexandriei care reuşise să bage spaima în sânul funcţionarilor din primărie, care, pe fondul implicării actualului deputat, nu mai puteau veni şi pleca atunci când doreau din instituţie, muncind un pic mai mult ca de obicei. De aici şi titulatura de “Hitler al Primăriei” pe care a purtat-o cu mândrie multă vreme. Oricum ar fi, lui Boboc, postura de deputat nu-i place şi nici nu se vede pe termen lung în forul decizional naţional. Dimpotrivă. Visele sale se limitează la Alexandria şi la activităţi de administrare a unor societăţi, mediul acesta fiindu-i cel mai confortabil.

Un alt fapt prin care Boboc s-a afirmat în spaţiul public a mai fost volubilitatea. Lui Boboc îi place să vorbească şi, în general, nu-i prea pasă dacă îşi supără şefii de la partid, atunci când e convins de ceea ce spune. Puţin deplasat e faptul că, la fel ca majoritatea oamenilor foarte încrezători în propriile forţe, actualul deputat are un punct de vedere despre orice şi crede că le ştie pe toate. Vorbind mult, mai mult decât e normal pentru un membru de partid, Boboc e genul de om care îşi face singur probleme şi ajunge, adeseori, în punctul în care distruge tot ce construieşte. Adaptabil fiind, se redresează. Dar amintirile rămân…  Însă, având în vedere implicarea sa în activităţile partidului care l-a şi promovat, nimeni nu se poate debarasa de serviciile lui. Ca parlamentar, nu s-a afirmat decât prin volubilitate, pentru că, în fapt, mai adoarme din când în când pe fotoliul de parlamentar şi se trezeşte că a votat chestiuni despre care nu ştie mare lucru. Dar, în definitiv, Valentin Boboc este definit, ca şi atitudine şi comportament public chiar de pasiunea sa cea mai adâncă: vânătoarea. Îşi stabileşte ţinta, o urmăreşte perseverent şi, de multe, ori o atinge în mod fatal. Ceea ce nu e nici bine, dar nici rău, pentru că, dintre toţi politicienii teleormăneni, Boboc este printre puţinii care chiar au muncit la consolidarea propriului personaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.