Politic

Cine am fost şi ce am ajuns! – Ion Izină, din turism în politică şi retur

Carmen Dumitrescu

Pentru unii, politica e un refugiu. Sunt genul de persoane care practică jocurile politice pe un hobby, fără să pună interesul politic pe primul plan în cadrul aspiraţiilor lor profesionale. Iar opinia publică simte personajele care se înfig în politică pentru a se îndestula, la fel cum simt personajele care au ştiut să vadă în politică un simplu mod de a se implica în viaţa comunităţii, ştiind totuşi că activitatea de acest tip atrage după sine şi nişte privilegii.
Ion Izină face parte din categoria celor care au ales să practice politica ca pe o activitate adiacentă, având în planul principal al preocupărilor alte tipuri de interese. La prima vedere, consilierul judeţean Ion Izină pare un personaj extrem de arogant, dar care discută foarte deschis şi liber despre subiecte delicate. Nu se teme să-şi spună punctul de vedere, chiar dacă deranjează iar majoritatea oamenilor din jurul lui îl descriu ca pe un om sincer şi onest, dincolo de oricare alte considerente. Implicarea în politică nu l-a propulsat prea sus în topul personajelor de la noi, pentru că, în realitate, Izină nu a fost niciodată foarte interesant în a se promova ca şi om politic, afacerile fiindu-i principala preocupare.
Potrivit CV-ului, Izină nu face parte din categoria intelectualilor interesaţi de formarea academică, el fiind mai curând adeptul acţiunii decât al teoriei.
Ca atare, în anul 1977, Izină termina o şcoală tehnică postliceală, după care s-a angajat contabil la TCIF Bucureşti. În 1998 abia a urmat cursuri de formare managerială, specializându-se în managementul turismului, astfel că în 1992 îl puteam găsi pe Izină în poziţia de agent de turism în Teleorman iar din 1996 devine directorul Elion-Tour Alexandria, poziţie pe care o ocupă până în anul 2000, când a devenit vicepreşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman. În anul 2001 a decis că e cazul să încerce o nouă perfecţionare profesională, aşa că a plecat în Ungaria şi Slovenia unde a urmat cursuri de Administraţie publică europeană. După ce şi-a pierdut funcţia în cadrul CAS, Izină s-a întors în poziţia de director al agenţiei de turism menţionate anterior şi a ajuns, graţie intrării în PP-DD, pe lista consilierilor judeţeni eligibili, astfel că acum îl găsim în postura de consilier judeţean, cu prezenţă completă. Din păcate, asemeni majorităţii consilierilor – judeţeni şi locali – Izină face parte din categoria celor care se supun regulilor majorităţii şi nu face niciun fel de demers pentru a-şi susţine punctul de vedere.
De aceea, nici nu dă senzaţia că ar avea vreun punct de vedere. Însă, per ansamblu, Izină dă sentimentul unei seriozităţi pe care foarte puţini oameni politici de la noi o manifestă. Dar efectele nu se văd şi simpla existenţă a lui în peisajul politic nu este de natură să trezească vreun sentiment de admiraţie fundamentat pe fapte. Acum, potrivit celor din PP-DD, Izină se va ocupa de comunicare în cadrul Organizaţiei Judeţene a PP-DD. Probabil că noua calitate ar trebui să-l facă pe politician să-şi dezvolte abilităţile asertive, fiind realmente o pierdere pentru politica judeţeană faptul că puţinii oameni care au o voce nu o folosesc, în adevăratul sens al expresiei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.