Politic

Cine am fost şi ce am ajuns! – Cătălina Ştefănescu, de pe băncile şcolii, direct în Parlament

Carmen Dumitrescu

Puţini tineri se pot mândri cu un parcurs profesional ca acela al Cătălinei Ştefănescu. Majoritatea celor din generaţia tânără a acestor timpuri sunt obligaţi să lupte mult ca să se afirme şi să îşi consolideze o carieră, şi chiar şi în condiţiile unor eforturi supraomeneşti, doar o mică parte dintre ei ajung ca, la un moment dat, să aibă parte de notorietatea şi succesul profesional al Cătălinei Ştefănescu. Potrivit CV-ului afişat pe site-ul Parlamentului României, tânăra din Vâlcea nu are nici experienţa, şi nici implicarea politică necesare pentru a ocupa demnitatea publică pe care o deţine în prezent, chiar dacă trebuie remarcat faptul că în privinţa instituţiilor de învăţământ absolvite, aceasta are câteva atu-uri notabile. Astfel, în anul 2010 a obţinut diploma de licenţă în cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti şi este, în acelaşi timp, absolventa Institutului “Puskin” din Moscova. Imediat după finalizarea cursurilor universitare, Cătălina Ştefănescu s-a înscris la cursurile de masterat al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, unde s-a specializat în Ştiinţe Politice. Pe toată perioada cursurilor de masterat, aceasta s-a angajat la firma SC Agroconstruct, unde a ocupat o poziţie de consultant, aceasta fiind şi singura experienţă profesională a tinerei deputat până în acest moment. Remarcabil e faptul că din 2008, de când are şi carnetul de membru PSD, aceasta a fost şi Voluntar AISEC 2010 şi în prezent este voluntar la Crucea Roşie. Dincolo de aceste informaţii, CV-ul Cătălinei Ştefănescu nu mai oferă şi alte atu-uri ale tinerei care a devenit deputat imediat ce şi-a finalizat cursurile de masterat.

În campania electorală pentru alegereile parlamentare de la finele anului trecut, principalele teme de atac la adresa Cătălinei Ştefănescu au avut, preponderent, o natură misogină, majoritatea contestatarilor mizând pe ideea că o fată tânără, cu un aspect fizic plăcut, nu poate avea o ascensiune politică legată strict de merite profesionale. În realitate, problema reală a promovării Cătălinei Ştefănescu într-o demnitate publică de importanţa celei pe care o deţine în prezent e alimentarea opiniei publice cu teme false de tipul: “Cine e în spatele ascensiunii Cătălinei?”, “Care sunt motivele pentru care, dintre toţi tinerii capabili ai Teleormanului, a fost aleasă spre promovare o tânără din Vâlcea?” sau “De ce să trimiţi în Parlament o tânără fără experienţă, mai ales atunci când aceasta şi are un aspect fizic care numai cu gândul la studiu şi implicare civică nu te duce?”. Răspunsul la toate aceste întrebări contează, în fapt, foarte puţin. Pentru că, în realitate, în Parlament e necesară o reprezentare a tuturor categoriilor de populaţie, de vârstă şi de venit. Prin urmare, dacă Cătălina Ştefănescu reprezintă în Parlament fete ca ea, lucrurile stau cât se poate de firesc. Problema apare atunci când parlamentarul nu-şi respectă obligaţiile asumate faţă de oamenii pe care îi reprezintă şi, trebuie s-o recunoaştem, cu excepţia campaniei electorale şi a câtorva evenimente publice la care a participat, tânăra reprezentantă a naţiunii nu s-a afirmat foarte mult, luptând pentru judeţul care a ales-o. În schimb, despre ţinutele şi frumuseţea tinerei deputat urlă toate canalele media, aşa că, cel puţin, dacă nu se implică în mod concret în susţinerea judeţului care a trimis-o în Parlament, măcar îl promovează în felul ei…

One Comment

  1. PENIBIL!!!Mai urmeaza sa intre in parlament Daniela Crudu, Loredana Chivu, Sexy Manelista, Piticul Porno!!!!Catalino…lasa-ne!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.