Politic

Cine am fost şi ce am ajuns! – Alin Bucur, “băiatul lu’ tata” a ajuns parlamentar

Carmen Dumitrescu

Despre Alin Bucur, teleormănenii nu ştiau prea multe lucruri. Nici măcar atunci când tânărul s-a aruncat în lupta electorală pentru Parlament, la braţul lui Samuel Calotă, oamenii din Colegiul 3 nu cunoşteau elementele de biografie ale ambiţiosului tânăr. Desigur, el a clarificat încă din start că nu este teleormănean şi că familia sa este una cu destul potenţial financiar pentru a-i acoperi cheltuielile pe care orice bătălie electorală le presupune. Acum, Alin Bucur este parlamentar şi încă prea puţini ştiu care este trecutul acestei “stele a politicii teleormănene”, cu o ascensiune atât de bruscă.

Potrivit CV-ului, Alin Bucur a terminat Liceul “Aurel Vlaicu din Bucureşti în anul 1999. Apoi a urmat cursurile unei facultăţi particulare, aşa cum îi stă bine oricărei odrasle cu părinţi potenţi din punct de vedere financiar, în urma căreia a obţinut o diplomă de licenţă în Ştiinţe Juridice. Abia în 2012, la aproape zece ani de la finalizarea cursurilor universitare, Alin Bucur şi-a pus problema perfecţionării în materie de diplomaţie şi politică externă, astfel că s-a înscris la cursurile postuniversitare ale Institutului Diplomatic Român.

Cum puţini tineri cu provenienţă modestă au norocul ăsta, ar mai trebui semnalat faptul că tânărul Alin Bucur a intrat în câmpul muncii la finalul anului 2004, direct într-o poziţie de şef al unui serviciu de marketing în cadrul firmei S.C. VestEnergo SA, cu sediul în Bucureşti, firmă activă în domeniul Energiei, ramură a industriei pe care tatăl său o gestionează cu succes de ani buni. În toată perioada în care a ocupat acel post, Bucur a elaborat strategii de marketing şi a raportat periodic obiectivele de marketing către conducerea companiei. Din 2008, Bucur a devenit managerul Clubului sportiv F.C. Gloria Buzău, poziţie din care a gestionat resursele financiare şi umane ale clubului. Apoi, în 2011 a devenit directorul departamentului juridic al firmei S.C. VestEnergo SA, demonstrându-şi, se pare, între timp, talentul în faţa board-ului companiei. Foarte interesant rămâne faptul că, pe tot parcursul său profesional, Bucur a dezvoltat exclusiv abilităţi de leadership, demonstrând în faţa părinţilor săi, care au vrut să-şi facă odrasla om de marcă, faptul că poate da randament atunci când vine vorba de gestionarea oamenilor şi, mai ales, a banilor. Nu putem uita, însă, cum în campania electorală aferentă alegerilor parlamentare de la finele anului trecut, principalele atacuri la adresa lui Bucur au constat în aceea că tânărul de bani gata ar avea un mare viciu: jocurile de noroc. Viciu care nu se împacă foarte bine cu abilităţile de gestionare a banilor în economia de piaţă. În cele din urmă, “băiatul lu’ tata” a ajuns şi parlamentar, ceea ce demonstrează nu atât ambiţia tânărului, cât pe aceea a părinţilor de a maximiza potenţialul celor care le e speranţă de viitor. În acest moment, deşi reprezintă Teleormanul în Parlament, fiind o parte a Grupului Parlamentarilor Independenţi, după ce şi-a părăsit colegii din PP-DD care i-au susţinut demersurile de campanie, despre iniţiativele lui Bucur se aude puţin spre deloc. Ceea ce, pentru un copil de bani gata, nu suprinde pe absolut nimeni…

3 Comments

 1. Omul e analfabet. Atat!

 2. Astept inca o stire bomba despre el:
  – potrivit careia, in timp ce conducea bolidul sau de lux, datorita vitezei excesive, neadaptate conditiilor de drum, a parasit carosabilul si a lovit un copac…
  Si sa vedem daca mai supravietuieste…

 3. nemultumitu'

  Alin Bucur este dovada concreta, vie, palpabila a „odraslei” de bani gata. In privinta inteligentei si a bunului simt il mosteneste pe tatal lui, o nulitate din toate punctele de vedere.
  Mai multa trufie, „smecherie”, mandrie prosteasca, ca in familia asta, rar intalnesti. Intai sa invete limba romana…sa o vorbeasca corect si dupa aceea sa ma reprezinte pe mine.Singura mangaiere ne ramane faptul ca oamenii de bun simt, indiferent de greutatile vietii, niciodata nu vor face parte din tagma astora. Ma iertati, Alin cand era pe la 14-15 ani, avea manifestari de copil cu retard. Ma indoiesc ca de atunci a mai evoluat simtitor…Ce sa mai spunem?!!! Ce oameni are tara asta si cine a ajuns sa ne conduca?!!!…Vai si-amar!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.