Eveniment

Cinci percheziţii domiciliare în Teleorman şi Bucureşti într-un caz de înşelăciune prin telefon

În cursul zilei de vineri 11 octombrie, poliţiştii secţiei 14 din Capitală, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale – DGPMB, al Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 4 şi al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Teleorman, dar şi într-un penitenciar din Giurgiu, în vederea destructurării unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost ridicate şapte terminale mobile şi cinci cartele telefonice, precum şi mai multe documente, respectiv facturi, mandate poştale sau agende, iar două persoane au fost conduse la poliţie pentru audieri.

Poliţia Capitalei a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi contactat telefonic părţile vătămate, prezentându-se drept reprezentanţii unei societăţi de telefonie, inducându-le în eroare cu privire la faptul că sunt câştigătoarele unor premii substanţiale.

În urma cercetărilor, au fost identificaţi doi bărbaţi, ambii încarceraţi într-un penitenciar, stabilind în sarcina acestora faptul că ar fi determinat mai multe persoane să achite anumite sume de bani, reprezentând o taxă pentru a intra în posesia unor premii de fidelitate, bani care erau ridicaţi de persoane apropiate suspecţilor, de la domiciliile părţilor vătămate sau de la instituţii bancare. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, nu a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, fiind făcute demersuri în vederea prezentării celor doi instanţei de judecată cu propunere de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.