Eveniment

Cinci drumuri judeţene, închise pe anumite sectoare şi alte cinci, cu trafic pe un singur fir

Duminică dimineaţă, în județul Teleorman, erau deschise circulației toate drumurile naționale, iar în ceea ce privește situația drumurilor județene, cinci dintre acestea sunt închise pe anumite sectoare de drum și pe alte cinci traficul se desfășoară pe un singur fir.

Drumurile județene închise pe anumite sectoare de drum sunt: DJ 612 Călugăru – Băbăița, DJ 612A Roșiorii de Vede – Balta Sărată, DJ 506A Răsmirești – Siliștea, DJ 601F Sat Meri – Dulceanca, DJ 506 Talpa-Scurtu și Tătărești – Negreni.

Drumurile județene unde traficul se desfășoară pe un singur fir sunt: DJ 612A Săceni – Ciolănești, DJ 506 Gălăteni – Talpa, DJ 703 Vârtoape – Ciolănești, DJ 701 Zâmbreasca – Ciolănești și DJ 612A Văcărești – Săceni.

Pentru deszăpezirea drumurilor naționale acționau 98 de persoane din cadrul Secției Drumuri Naționale, cu 64 de utilaje, fiind folosite moment aproximativ 228,5 t de nisip și 716,5 t de sare, ca materiale antiderapante.

Drumarii care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene, 121 de persoane, au acționat cu 67 de utilaje și materiale antiderapante, circulația autovehiculelor realizându-se pe aceste sectoare de drum în condiții de iarnă.

În această perioadă sunt mobilizate și importante forțe de intervenție din cadrul instituțiilor M.A.I., după cum urmează: Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman – 217 polițiști și 63 mijloace de intervenție, Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman – 104 jandarmi și 17 autospeciale de intervenție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman – 289 pompieri și 38 autospeciale de intervenție.

La nivelul localităților sunt activate comitetele locale pentru situații de urgență (C.L.S.U.), astfel încât să se poată interveni în orice moment pentru rezolvarea unor eventuale probleme create de fenomenele meteorologice.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, mai erau 6 localități cu defecțiuni la rețeaua de energie (Negrilești, Baldovinești, Ciolănești Deal, Necșești, Seaca și Năvodari), cu un număr de aproximativ 650 de consumatori afectați, furnizorul având pe teren 3 echipe pentru remedierea problemelor apărute.

Bacurile, din cele două puncte de trecere a frontierei, Zimnicea și Turnu Măgurele, și-au suspendat activitatea în această perioadă din cauza condițiilor meteorologice severe.

 

Alte evenimente înregistrate:

– de sâmbătă, 25.01.2014, ora 05.00, până dumincă, 26.01.2014, ora 05.00, echipajele poliție rutiere Teleorman au sancționat contravențional13 participanți la trafic pentru lipsa anvelopelor de iarnă;

– la solicitarea președintelui Comitetului Local pentru Situații de Urgență Videle, 30 de pompieri, împreună cu mai mulți voluntari din oraș, au demarat acțiuni de deszăpezire a căilor de acces la unitățile de învățământ și la locuințele bătrânilor și persoanelor cu probleme medicale. Activitatea a fost desfășurată pe tot parcursul zilei de duminică, 26.01.2014.

Având în vedere avertizarea meteorologică și evoluția fenomenelor meteo în județul nostru, se mențin recomandările făcute în această perioadă către populație.

Sâmbătă, 25.01.2014, s-au mai înregistrat următoarele evenimente:

– un acoperiș, al unui bloc de locuințe, de pe strada Mărășești, din municipiul Roșiorii de Vede a fost smuls, acesta căzând pe un autoturism Dacia și pe fațada blocului. Situația a fost rezolvată de pompierii militari roșioreni, care au acționat cu o autospecială de descarcerare, împreună cu membrii Comitetului local pentru situații de urgență al municipiului Roșiorii de Vede. Nu s-au înregistrat victime;

– un acoperiș al unei locuințe din comuna Nanov a fost smuls, fără a fi înregistrate victime;

– doi copaci căzuți pe drumurile publice, unul pe șoseaua ce leagă localitățile Smârdioasa și Brânceni, acesta fiind îndepărtat de membrii Secției Drumuri Naționale, iar celălalt, pe raza localității Tudor Vladimirescu, fiind înlăturat de membrii CLSU din localitate;

– autospeciala formațiunii de apărare civilă (AFAC), din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria a intervenit pentru a repune pe carosabil un tir ce a derapat pe DJ 506, între localitățile Teleormanu și Mîrzănești;

– pompierii militari turneni au intervenit pentru repunerea unui autoturism pe carosabil, acesta fiind derapat într-un șanț, la ieșirea din municipiul Turnu Măgurele spre localitatea Izlaz. În autoturism se aflau 3 persoane, din care doi adulți și un copil. Misiunea a fost executată fără a fi întâmpinate probleme deosebite;

– echipajele poliției rutiere au sancționat contravențional 8 participanți la trafic pentru că nu aveau autoturismele dotate corespunzător pentru sezonul de iarnă.

Foarte important!

 

Cetăţenii rămași blocați în zăpadă trebuie să anunţe în cel mai scurt timp posibil Centrul Operațional Județean, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, orice situaţie observată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.