Sport

Chiar, Burtan, Şerban… – Anul 2014 – un sezon al sporturilor neolimpice

beatrice serbansorin burtanLa nivelul sportului de performanţă din Teleorman, anul 2014 a fost unul al confirmării depline că practicanţii sporturilor neolimpice îşi fac tot mai mult simţită prezenţa pe podiumurile naţionale / internaţionale. Cea mai valoroasă practicantă de fotbal-tenis din ţară, Florina Chiar, a reuşit un sezon de senzaţie, în care a obţinut cinci medalii de aur la Campionatul Mondial disputat în Cipru, a reuşit două medalii de argint şi un aur la naţionale, iar trofeul Cupei României a ajuns tot în Alexandria. Aceste rezultate au fost completate de prestaţiile foarte bune ale altor sportivi de la clubul Viitorul 003 Alexandria, îndrumaţi şi pregătiţi de antrenorul Ionuţ Dina.

Confirmarea ascensiunii sporturilor neolimpice este dată şi de performanţele reuşit în 2014 de culturista Beatrice Şerban, cea care a obţinut anul trecut trei titluri naţionale, între care două la junioare şi unul la senioare, plus titlul mondial la junioare. Aceste rezultate au propulsat pe eleva antrenorului Florian Dumitru între cei mai buni sportivi ai judeţului, însă important este faptul că prin Beatrice Şerban s-a făcut cunoscută Alexandria la nivelul culturismului internaţional.

O altă disciplină sportivă care reuşeşte în fiecare an să aducă medalii şi performanţe pe plan naţional sau internaţional este karate-ul, sport care menţine şi chiar ridică ştacheta cu fiecare sezon care trece. Antrenorul Ionel Ganea a făcut rezultate deosebite prin câţiva karatişti pe care îi pregăteşte la CST Alexandria sau Kanazawa, însă sportivul Sorin Burtan este un exemplu pentru ceea ce înseamnă un sportiv cu performanţe deosebite pe plan naţional şi internaţional.

Aceşti sportivi au reuşit în 2014, ca de altfel şi în anii precedenţi, să domine sportul teleormănean în clasamentul Direcţiei judeţene pentru Sport şi Tineret. Aceşti sportivi au avut şansa de a fi urcat pe podium la cele mai importante competiţii internaţionale care au avut loc anul trecut şi au demonstrat că rezultatele anterioare n-au fost întâmplătoare, au confirmat că acolo unde există talent, muncă şi consecvenţă se poate face performanţă.

Sporturile neolimpice au reprezentat, de multe ori, principala sursă de obţinere a punctajului la nivel naţional pentru un judeţ, din punct de vedere sportiv, mai ales când vorbim de un schimb de generaţii sau de un moment de criză pentru sporturile olimpice, pentru sportivii consacraţi. Acest lucru se poate spune că este valabil de această dată pentru judeţul Teleorman, deoarece punctajul acumulat de performerii enumeraţi mai sus, în discipline neolimpice, ajută la punctajul total reuşit la nivel naţional.

 

Cele mai importante performanţe reuşite în 2014 de primii trei sportivi ai judeţului Teleorman au fost:

  1. Florina Rodica Chiar (fotbal-tenis, Viitorul 003 Alexandria, antrenor Ionuţ Dina)

– Campionatul Mondial de fotbal-tenis din Ciupru (Nicosia): 5 medalii de aur – simplu senioare, dublu senioare, triplu senioare, dublu seniori mixt, triplu seniori mixt;

– Campionatul Naţional: o medalie de argint simplu, o medalie de argint dublu, medalie de aur triplu, medalie de argint general compus;

– Cupa României: medalie de aur simplu, medalie de aur dublu, medalie de aur triplu, medalie de aur general compus.

  1. Sorin Alexandru Burtan (karate, CS Teleorman Alexandria, antrenor Ionel Ganea)

– Campionatul Mondial: medalie de argint kumite;

– Campionatul European: medalie de aur kata, medalie de argint kumite;

– Campionatele Naţionale: medalie de aur kumite tineret, medalie de bronz kata tineret, medalie de aur kata individual, medalie de argint kumite individual;

  1. Beatrice Mihaela Şerban (culturism, CS Teleorman Alexandria, antrenor Florian Dumitru)

– Campionatul Mondial junioare: medalia de aur;

– Campionatul Naţional: medalie de aur open junioare, medalie de aur senioare, medalie de aur open senioare, medalie de argint perechi senioare.

  1. Pană

One Comment

  1. O intrebare sau propunere pentru mai marii judetului si ai sportului de la noi daca se poate?!!? Suntem reprezentati la nivel de sporturi olimpice de cativa oficiali care sunt constanti chemati la cele mai importante competitii. Si la olimpice si la neolimpice avem oficiali. De ce ei nu sunt recompensati cu o diploma, nu ceva mai multe? Ei nu muncesc pentru sportul Teleormanean? Ei cand sunt delegati la diferite intreceri nu sunt reprezentanti ai judetului??? O diploma nu cred ca ar inseamna un efort deosebit pentru munca unor concetateni in promovarea judetului nostru. De ce macar amintiti nu sunt? De ce ii ignoram? Poate vede cienva si face o propunere in aceasta directie catre Primarie, Prefectura, DJST, Consiliu Judetean etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.