Economie

Cererile pentru decontul privind motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV, se depun în februarie

Suma totală alocată schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură este de 162.673,75 de mii de lei, iar întreaga cantitate de combustibil subvenţionată va fi de 90,5 mii de litri. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se aprobă acordarea ajutorului de stat care constă în subvenţionarea ratei accizei pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV-2014, perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură fiind până la data de 31 decembrie 2014, iar cantitatea totală de motorină pentru care se acorda ajutor de stat sub formă de rambursare este de 90.500,00 mii de litri.

Plata ajutorului de stat se solicită în baza unor cereri de plată care se depun la centrele judeţene/locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi cuprind informaţii cu privire la suprafeţele de teren, inclusiv pe structura de culturi şi/sau pe efectivele de animale/păsări/albine/viermi de mătase, pe care le exploatează solicitantul şi/sau pe lucrările de îmbunătăţiri funciare, pe care acesta le-a executat pe perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat, şi se depun până pe 27 februarie 2015, însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină utilizate la lucrările mecanizate din agricultură aferente trimestrului IV al anului 2014, precum şi de documentele fiscale prevăzute în HG remisă în acest sens. Plata ajutorului de stat sub formă de rambursare se efectuează până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului anual aprobat. La nivelul judeţului Teleorman în decembrie s-a plătit trimestrul III acciza la motorină în suma de 10.530.777 lei, iar în total motorina plătit la nivelul judeţului pe cele trei trimeste s-a achitat suma de 31.426 828 lei.

În luna februarie, spunea directorul APIA Teleorman, Eugen Coman, se vor depune cerereile de decont pentru trimestrul IV 2014, în martie vor fi centralizate cererile, iar în aprilie, cel mai probabil, se va face plata propriu-zisă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.