Economie

Cererile pentru ajutoarele de minimis acordate apicultorilor se depun până vineri

albineApicultorii care au avut de suferit din cauza vremii nefavorabiole mai pot depune cereri pentru a primi ajutor din partea guvernului până la finele acestei săptămâni. Ajutorul pentru apicultori se acordă în baza Hotărârii de Guvern privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai-iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”. Ajutorul de minimis se acordă celor care îşi desfăşoară activitatea în sectorul apicol, în domeniul producţiei primare, şi care au cheltuieli suplimentare necesare continuării ciclului de producţie, cauzate de fenomenele hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai – iulie 2014, conform informaţiilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Autoritatea competentă responsabilă cu administrarea schemei de ajutor de minimis este Direcţia pentru Agricultură Teleorman, iar fenomenele hidrometeorologice nefavorabile care au afectat baza meliferă sunt seceta, grindina, ploile torenţiale şi vântulul puternic.

Pentru primirea acestui sprijin, apicultorii trebuie să depună o serie de documente, în original şi copie, în vederea certificării de reprezentantul direcţiei pentru agricultură prin înscrierea pe copie a sintagmei “conform cu originalul”.

În situaţia în care solicitantul deţine în exploataţie mai multe stupine care sunt situate în raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale din judeţe diferite, acesta poate formula cereri de sprijin financiar, care se depun la fiecare dintre direcţiile pentru agricultură în a căror rază teritorială se află stupinele în cauză. După cum am precizat, termenul final de depunere a cererilor şi documentelor însoţitoare este finalul acestei săptămâni, respectiv 31 octombrie 2014. Direcţia pentru agricultură judeţeană, calculează, determină şi aprobă sumele aferente reprezentând sprijin financiar, pentru fiecare beneficiar în parte. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.