Eveniment

Centrul Cultural rămâne, în continuare, fără manager

Carmen Dumitrescu

Criteriile de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, aşa cum au fost ele stabilite prin lege sunt, se pare, extrem de restrictive. Tocmai de aceea, toţi cei care s-au înscris la concurs până acum au fost respinşi, din variate motive, legate de calitatea proiectului de management sau de lipsa unei pregătiri academice corespunzătoare. Cel mai recent concurs organizat în acest scop i-a pus faţă în faţă pe Virgil Ivan, fostul director al Casei de Cultură din Turnu Măgurele şi pe profesorul Gelu Neagu, primul fiind respins încă din faza selecţiei dosarelor, pentru că nu avea studiile necesare ocupării postului, iar cel de-al doilea în urma concursului, obţinând doar nota 5.

Rezultatul obţinut de Gelu Neagu a fost afişat la sediul Consiliului Judeţean Teleorman şi aprobat în cadrul şedinţei instituţiei din ziua de 14 noiembrie. Astfel că revenim la situaţia de dinainte, situaţie destul de îngrijorătoare chiar şi pentru preşedintele Consiliului judeţean, Adrian Gâdea, care a declarat că nu se poate face nimic pentru schimbarea condiţiilor stabilite prin lege pentru înscrierea la acest concurs: “Este o situaţie care, sincer, mie nu-mi convine deloc. Dar nu putem interveni asupra condiţiilor de înscriere, pentru că ele au fost stabilite deja prin lege. Momentan, există acolo un manager interimar, în persoana Elenei Popa, care are grijă ca activitatea să se deruleze în condiţii normale. Dar încercăm şi facem tot posibilul ca situaţia aceasta să se rezolve într-un timp scurt”.

Între timp, consilierii judeţeni au aprobat, din nou, proiectul privind constituirea comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de management de la Centrul Cultural şi calendarul de desfăşurare a concursului. Potrivit proiectului, din comisia de concurs fac parte: Petru Nicolae Săvuşcă, Stan V. Cristea, Florea Burtan, Violeta Cosac, Stelian Lungoci şi Florin Burcea. În ceea ce priveşte calendarul de desfăşurare al concursului, până pe data de 11 decembrie ar trebui depuse proiectele de management şi mapele de concurs la sediul Consiliului Judeţean Teleorman, urmând ca pe 20 decembrie să se afişeze rezultatul primei etape iar pe 6 ianuarie 2014 să aibă loc susţinerea proiectului de management în cadrul interviului. Însă, este greu de anticipat în acest moment dacă şi cine se va mai înscrie la acest concurs, toţi cei care şi-au încercat norocul până acum ieşind destul de şifonaţi din poveste şi cu oarecare resentimente.

Desigur, rămâne de văzut dacă pe 7 ianuarie vom avea numele celui care ar putea conduce Centrul Cultural, însă, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla nici acum, din motivele evidente menţionate anterior, Adrian Gâdea spune că procedura se va repeta la nesfârşit, pentru că nu se poate interveni asupra criteriilor şi sunt foarte puţini oameni în Teleorman care au şi studii de specialitate în domeniul artistic, dar şi pregătiţi să scrie un proiect de management pentru a trece de comisia de concurs, care s-a dovedit a fi foarte corectă până acum.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.