Centenarul, spaţiul virtual pentru copii şi siguranţa în situaţii de urgenţă, teme abordate de primarul Drăguşin în conferinţă de presă

În perspectiva evenimentelor care domină deja la nivel naţional, cel mai important fiind Centenarul Marii Uniri, Primăria Alexandria a iniţiat un amplu program de implicare a tuturor alexăndrenilor în acţiunile de sărbătorire pe plan local a tot ceea ce înseamnă valori care să fie închinate acestui important eveniment pentru poprul român. În context vor fi antrenate grupuri de iniţiativă într-o mare acţiune de participare a tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar şi liceal la cele mai diverse acţiuni culturale, începând de la prezentul acestor zile şi până la tradiţii şi evenimentele istorice din toată această perioadă de 100 de ani. Se vor realiza, nu numai programe aniversare, ci şi o seamă de activităţi interactive, toate înscrie în formele de concursuri pe diverse teme. În parteneriat cu Primăria, toate şcolile vor iniţia şi participa la acţiuni proprii, propuse pe diverse teme, începând de la pictură şi terminând cu mai multe concursuri de creaţie şi cultură generală. De asemenea, se vor promova valorile locale de care, aşa cum spunea  primarul, “Alexandria nu duce deloc lipsă, mulţi alexăndreni  afirmându-se atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Este o activitate de mare complexitate şi de anvergură pe care echipa creată în acest scop o va realiza la parametrii pe care i-am stabilit”.

În ce priveşte protocolul pe tema spaţiului virtual care se va încheia cu specialiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, acesta are ca scop iniţierea copiilor în a descoperi capcanele din spaţiul virtual. Este o acţiune destul de dificilă la care, pentru reuşită, vor fi antrenaţi şi părinţii, ceea ce  înseamnă, de fapt, o supraveghere a ceea ce fac elevii pe calculatoare, încercându-se astfel să-i ferească pe copii de tot ce este în afara unor jocuri interactive sau chiar educative. Numai că există o problemă care trebuie luată în considerare, susţine primarul, aceea că vor fi părinţi care ştiu mai puţin decât ştiu copiii lor ce înseamnă spaţiu virtual…

Pentru situaţiile de siguranţă în cazuri extreme, Primăria, din iniţiativa primarului Victor Drăguşin, va încheia un protocol pe trei ani cu ISU Teleorman pentru desfăşurarea unor lecţii demonstrative în şcolile din Alexandria, despre cum trebuie să acţioneze atât pentru protejarea lor, cât şi a celor din jur, în situaţii de cutremur, vijelii, furtună, ninsori abundente şi viscolite şi, nu în ultimul rând, incendii. Pentru toate acestea se vor organiza lecţii atât teoretice, cât şi practice. La toate aceste vor fi invitaţi şi antrenaţi şi părinţii, bineînţeles, în funcţie de tematica predată.

Sigur, au fost adresate şi unele întrebări lămuritoare la care primarul a făcut precizările necesare. (Gh. Paraschiv)

5 Comments

 1. ioana says:

  PARANDARATUL DIN BANI PUBLICI ,VILA SI MERTAN,VA FI PREDAT TOT IN SCOLI?

 2. nelu says:

  CAT COSTA ACESTE LECTII?din banii publici?Acum 2 zile pe centru se lua apa cu matura de pe trotoarul piertonal facut de Ceausescu.Chiar nu ai rusine ca nu ai facut nimic?

 3. #rezist5 says:

  Controleaza si elevii pe calculatoare? poate descopera vreunul ca ai fost un amart de subinginer la IAICA si acum te dai regele Prostilor si pensionarilor care le curg balele dupa sarmale GRATIS.LA MUNCA. LA STRUNG . LA SAIBA.

 4. #rezist2 says:

  LA ora asta 25 ian fara strop de zapada firma lui Tatu incaseaza bani pentru deszapezire.Si mai spui ca ti-ai crescut copii din salariu…Ai noroc cu pensionarii dobitoci care te voteaza fara sa intrebe nimic…..NU te VOTAM CHIAR DACA REPREZENTAM SI 2% ai idee de oamenii care se incalzesc cu lemne?

 5. #rezist says:

  Instruieste tinerii in caz de cutremur.ok.Dar in cazuri de parandaraturi si licitatii cu dedicatie pe bani publici,cine-i instrueste sa-si ceara drepturile in strada.? dar in materie de democartie? si drepturile omului si egalitate de sanse? cine? RUSINE EXCroCULE

Leave a Comment

*

code