Eveniment

Cele mai multe solicitări la Ambulanţă sunt pentru dureri abdominale şi afecţiuni cardiace

Conform raportului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, cele mai multe apeluri primite la finele săptămânii trecute se referă la durerile abdominale, urmate de afecţiunile cardiace şi dificultăţi de respiraţie.

Afecţiunile medicale care îi determină pe cei mai mulţi dintre teleormăneni să cheme salvarea sunt durerile abdominale, problemele cardiace sau dispnee (dificultăţi de respiraţie). Astfel, 45 din cele peste 350 de solicitări au vizat dureri abdominale, de la colici de diverse etiologii până la abdomen acut. Următoarele în top sunt afecţiunile cardiace, circa 40 dintre cei care au alertat ambulanţa confruntându-se cu dureri toracice sau accidente vasculare cerebrale, urmate de sincope sau hipertensiune arterială, afecţiuni tot de ordin cardiovascular. Tot în număr mare sunt şi solicitările pentru dificultăţi de respiraţie, circa 25 de solicitări vizând aceste afecţiuni.

Nu sunt de neglijat nici afecţiunile psihice, 17 solicitări fiind făcute pentru persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au încercat să-şi pună capăt zilelor sau au nevoie de intervenţie de specialitate. De asemenea, peste 20 de intervenţii au fost pentru afecţiuni din sfera obstretică-ginecologie, cele mai multe fiind pentru gravide. De remarcat că la finele săptămânii trecute a scăzut numărul solicitărilor pentru copii bolnavi, 18 micuţi fiind duşi de urgenţă la spital în cea mai mare parte pentru afecţiuni respiratorii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.