Cele mai bune rezultate la BAC au fost obţinute la Colegiul “Mircea Scarlat”/Cea mai mare medie este a unui elev de la Colegiul “Anastasescu”

Colegiul Naţional Pedagogic “Mircea Scarlat” şi Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, ambele din Alexandria, au înregistrat cele mai bune rezultate la sesiunea din iulie a examenului de Bacalaureat din acest an. Astfel, cu o promovabilitate de 80,84%, Colegiul Naţional Pedagogic “Mircea Scarlat” este pe primul loc în topul liceelor din judeţ, în timp ce la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” rata de promovabilitate, înaintea soluţionării contestaţiilor, este de 78,18%.

O rată ridicată a promovabilităţii, comparativ cu rezultatul dezastruos înregistrat la nivelul judeţului, a fost înregistrată la Colegiul Unirea din Turnu Măgurele, unde 73,2 % dintre absolvenţii de clasa a XII-a au obţinut medii peste 6, unitatea şcolară situându-se, astfel, pe locul trei.

Locul patru este ocupat de Colegiul Național “Anastasescu” din Roșiorii de Vede, unde rata de promovabilitate a fost de 61,71%. De asemenea, şi cea mai mare medie obţinută la nivelul judeţului, de 9.96, a fost obţinută de un elev al Colegiului Naţional “Anastasescu”.

La polul opus, în două dintre liceele din judeţ rata de promovabilitate este ZERO, respectiv la Liceul Tehnologic “Emil Racoviță” din Roșiorii de Vede, unde 24 din cei 39 de candidați înscriși nu s-au prezentat la examen, doi au fost eliminați, iar restul au luat medii sub 6, dar şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din Botoroaga, unde 14 din cei 25 de candidați înscriși nu s-au prezentat la examen, iar restul nu au reuşit să ia medii de promovare a examenului.

La nivelul judeţului, rata de promovabilitate, înainte de contestaţii, este de 47,30%, cu peste 20 de procente mai mică față de promovabilitatea la nivel național.

Comparativ cu anul trecut, rezultatele din acest an sunt mult mai slabe, astfel că, în timp ce procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017 a fost de 53,95%, anul acesta mai puţin de jumătate dintre elevi au reuşit să obţină note de trecere. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code