Eveniment

Cei doi copii duși într-un centru al DGASPC după ce părinții lor au fost confirmați cu COVID-19 s-au întors în familie

Cei patru membri ai familiei de la Tabăra Dunărica, depistați cu COVID-19, la finalul lunii martie, s-au vindecat și au fost externați din unitatea medicală din București unde au fost tratați. În prezent, cei patru se află într-o localitate din Giurgiu, acolo unde are mama domiciliul. Tot la Giurgiu, la domiciliul mamei, au ajuns și ceilalți doi copii ai familiei, negativi la COVID-19, care fuseseră preluați de reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman și duși într-un centru de la Roșiorii de Vede, special amenajat pentru minorii ai căror părinți sunt infectați cu noul coronavirus.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu, spune că cei doi copii au fost duși la domiciliul mamei, din Giurgiu, cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță, după ce mama a făcut o cerere pentru ca micuții să se poată întoarce în familie, iar reprezentanții instituției au făcut verificările necesare pentru a constata în ce măsură aceștia pot merge acasă.

De asemenea, spune directorul DGASPC Teleorman, în prezent, în centrul de la Roșiorii de Vede organizat special pentru astfel de cazuri nu mai este găzduit niciun copil cu părinți cu COVID-19. Centrul este, însă, pregătit pentru a prelua minori aflați în astfel de situații, dacă situația o va cere.

Spaţiul de izolare, găzduire şi îngrijire, organizat la sediul unui centru din municipiul Roşiori de Vede, are o capaciate de 16 locuri, disponibile în 4 dormitoare cu câte 4 paturi, grup sanitar şi bucătărie utilată şi dotată corespunzător preparării şi servirii hranei. În spaţiu pot fi primiţi copiii care au fost testaţi medical şi au rezultatul negativ pentru COVID-19, certificat prin act medical eliberat de autorităţile competente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.