Economie

Cea mai mare parte a medicilor de familie teleormăneni au activat cardurile de sănătate

Guvernul a stabilit că asiguraţii pot utiliza cardul naţional de asigurări sociale de sănătate de la 1 februarie 2015, la medicii de familie, în spitale și în farmacii. Va funcţiona paralel cu sistemul actual, însă din 1 mai devine unicul instrument de validare a serviciilor medicale. Dacă asiguraţii refuză primirea cardului din diferite motive, aceştia pot dovedi calitatea de asigurat prin adeverinţă valabilă trei luni de la Casa de Asigurări de Sănătate. Cei care nu au primit cardurile încă se pot adresa Casei sau medicilor de familie. Guvernul a aprobat o hotărâre care modifică normele de aplicare privind cardul național de asigurări sociale de sănătate.

Pentru o perioadă de trei luni, respectiv între 1 februarie şi 30 aprilie, cardul de sănătate va putea fi utilizat în paralel cu sistemul actual, urmând ca începând cu 1 mai utilizarea acestui document în sistemul de asigurări sociale de sănătate să devină unicul instrument de validare a serviciilor medicale.

Potrivit actului normativ, serviciile medicale pentru situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală se acordă în condiţiile actelor normative în vigoare, fără a fi necesar cardul național de asigurări sociale de sănătate. În Teleorman, cardul este folosit de majoritatea medicilor de familie, cea mai mare parte a teleormănenilor care au trecut pe la medic în ultima lună şi au avut card de sănătate au activat documentul. La nivelul judeţului toţi medicii teleormăneni au achiziţionat cititoarele de carduri, ca de altfel şi farmaciile. În ceea ce priveşte medicii specialişti nu toţi au achiziţionat cititoarele. Cardul va fi folosit şi de către furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive medicale. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.