Politic

Ce a făcut Marin de Sfântă Maria

Ioan DUMITRESCU

În general, românii nu sunt o naţie de oameni sobri, ci mai degrabă de petrecăreţi; tare mult le plac românilor petrecele ocazionate de aniversări, de onomastici, de nunţi, botezuri, cumetrii, sărbătoresc şi zilele naţionale, iar dacă e nevoie transformă chiar şi pomenile în mici petreceri. În general, atunci când este posibil, sărbătorile personale preferă să le petreacă în familie, în jurul celor dragi, dar mai petrec românii şi în spaţii publice, mai ales când ei însuşi sunt persoane publice, iar orice ieşire în decor le prinde bine, unora le mai aduce vizibilitate şi notorietate, altora le mai aduce voturi, şi îi ţine în memoria electoratului, care repede îşi uită aleşii dacă aceştia nu îşi achită datoriile, promisiunile electorale.

Deputatul Marin Almăjanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, a petrecut o parte a zilei de Sfântă Maria în familie. Marin Almăjanu susţine că aproape întotdeauna, de sărbătorile importante, a căutat să fie în familie, alături de cei dragi, cărora şi aşa susţine că nu are suficient timp să le dedice. Cu toate că a fost ziua sa onomastică, deputatul liberal Marin Almăjanu a avut timp să se dedice şi noului proiect politic din cadrul alianţei electorale cu democrat-liberalii, proiect care, susţine deputatul, nu este imposibil, dar are un grad ridicat de dificultate. Marin Almăjanu susţine că democrat-liberalii pot fi nişte parteneri oneşti şi chiar necesari, dar nu aminteşte că până de curând PDL-ul a fost adversarul PNL-ului. Acum însă, în an electoral, de alegere a preşedintelui statului, liberalii au nevoie de un partener, mai ales după ce s-a decis în cadrul Alianţei PNL-PDL, ca unicul candidat la preşedinţie să fie Klaus Iohannis, în care Marin Almăjanu are mare încredere, susţine deputatul teleormănean.

Marin Niculcea, preşedintele Camerei de Comerţ Alexandria, a petrecut şi dânsul ziua de Sfântă Marie tot în familie, cum a făcut-o întotdeauna. Dar ca prim-proiect în care este implicat, Marin Niculcea susţine că zilele acestea este preocupat de pregătirea Târgului anual Agralimex, care se desfăşoară o dată cu Zilele municipiului Alexandria. Este o muncă de anvergură, la târgul respectiv urmând să participe aproximativ 40 de firme care trebuie invitate, aşteptându-se confirmarea acestora de participare; participanţilor la respectivul eveniment trebuie să li se asigure cazarea, masa şi tot ce le este necesar pe perioada în care stau la Alexandria.

Şi social-democratul Marian Fişcuci a petrecut sărbătoarea de Sfântă Marie în familie. În schimb, acesta este preocupat de implementarea proiectului guvernamental în Teleorman. Marian Fişcuci este conştient de faptul că atunci când te afli la putere ai mai multe şi mai mari responsabilităţi decât atunci când eşti în opoziţie, dar şi conştient că doar de asta s-au luptat să ajungă la putere. În ce priveşte apropiatele alegeri prezidenţiale, Marian Fişcuci este convins de victoria preşedintelui Victor Ponta şi mai crede că la alegeri judeţul Teleorman va scoate un scor fruntaş, cum de altfel a scos întotdeauna.

Şi Marin Cune şi-a petrecut sărbătoarea onomastică de Sfântă Mărie tot în familie, fără prea multe excese alimentare, dar cu gândul, probabil, la scurta perioadă în care a încercat şi chiar a fost prefectul judeţului Teleorman pentru câteva zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.