Politic

Cazul Vosganian este izolat, PSD are majoritate în Senat – Nicolae Mohanu: „Avem cu 6-8 senatori în plus”

Senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economie în Guvernul Tăriceanu, acuzat de DIICOT de subminarea economiei naţionale, şi-a convins colegii din Senat, cu un discurs la finalul căruia a vărsat lacrimi de crocodil, să voteze împotriva începerii urmăririi penale. Senatorii au făcut scut în jurul senatorului liberal, deşi atât Victor Ponta, preşedintele PSD, cât şi Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, au dat asigurări înainte de vot că senatorii vor vota pentru ca legea să-şi urmeze cursul firesc, respectiv justiţia să-şi poată face treaba şi în cazul Vosganian, ca în cazul altor parlamentari cercetaţi.

Din cei 168 de senatori au fost prezenţi în plen 132, dintre care 56 au votat pentru începerea urmăririi penale, 71 au votat „împotrivă”, iar 5 voturi au fost anulate.

După votul din Senat, preşedintele Klaus Iohannis, co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar şi premierul Victor Ponta au criticat decizia senatorilor, însă, aşa cum era de aşteptat, „ceilalţi sunt de vină”.

Senatorii social-democrati teleormăneni nu îşi fac probleme în ce priveşte majoritatea PSD din Senat, cazul Vosganian fiind considerat unul izolat, în care votul a fost unul emoţional.

Întrebat fiind despre votul în cazul Vosganian, senatorul PSD Nicolae Mohanu a declarat că nu a fost un test al majorităţii cu care se laudă PNL, ci doar un caz izolat, discursul senatorului Varujan Vosganian fiind unul care i-a convins pe colegi să voteze „împotrivă”

„Noi am votat corect, aşa cum am spus că o vom face şi aşa cum a spus şi Victor Ponta. Consider că discursul a fost unul care a determinat parte din senatori să voteze aşa cum au votat. Este o situaţie specială, un caz izolat, nicidecum o testare a majorităţii. Noi avem 6-8 senatori în plus la Senat, majoritatea PSD există”, a spus Nicolae Mohanu.

Despre un eventual test al majorităţii PSD, senatorul Mohanu a spus că va fi la numirea judecătorului la CCR, în locul rămas vacant după demisia judecătorului Toni Greblă, urmărit penal de procurorii DNA.

Nici senatorul PSD Timotei Stuparu nu consideră că s-a testat mult trâmbiţata majoritate PNL în Senat în cazul senatorului Vosganian, mai ales că, în cazul celuilalt liberal, Ion Ariton, senatorii au votat pentru începerea urmăririi penale.

Potrivit senatorului PSD, votul în cazul Vosganian a fost unul subiectiv şi emoţional, fiecare senator a votat cum a considerat că trebuie, în ciuda deciziei partidului.

„Nu se pune problema testării unei majorităţi, votul a fost unul subiectiv, bazat pe încredere, pe amiciţie. Liberalii au votat toţi <împotrivă> şi cred eu că a fost o palmă şi pentru PDL”, a spus social-democratul. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.